AD-blacklist1

2017
dec.
17

Hó nélkül is volt játék

Írta: Oszvald György

X ker Advent Hoember2 299leadA reggeli eső fél tizenegy körül már elállt, sőt, még a nap is ki-kikandikált a felhők közül. A hóemberek azonban még a relatív melegtől sem féltek, énekszóval, gyerekek kíséretével érkeztek a Kőrösi Csoma sétányra, a szökőkúthoz.

 

 

 

Egy gyors lerakodás után máris célba lehetett dobni – természetesen ajándékért – Toronymagas hóember-lány szákjába. Tüskepapa főbohóc, alias Csák György színművész, Derekas hóember-apuvá avanzsált, s „ha lasszód nincs, a jó szöveg is hatásos” alapon sorra csábította játékra az éppen arra sétálókat.

 

   X ker Advent Hoember2 119Az egyik kisgyerkőc nagyon ragaszkodott a hólabdához, tetszett neki, s csak szelíd rábeszélésre adta vissza a Hógolyó családnak. Sebaj, mondta Tóbiás helyett Derekas hóember-apu, s a dobásra jelentkezőtől hölgytől elfogadta, hogy egy 12-es csomagolású gyári toalettpapír pakkal célozzon. Talált, nyert. Az ötletért ráadásul dupla csokit kapott.

 

   Egy aranyos kisleány örömmel fogta meg a hólabdát, dobni azonban nem akart, így hát Derekas hóember-apu felkapta, s labdástól emelte be az elkapó szákba. Lett is erre riadalom, görbülő száj, majdnem sírás, s bizony csak tripla adag csokoládé és ráadás szaloncukor tudta megvigasztalni a leánykát.

 

   X ker Advent Hoember2 485A kötélhúzásnak is sikere volt: a gyerekek mellé alkalmi felnőtt és nagyobbacska gyerek segítők szegődtek, s óriási elánnal feszültek a kötélnek. Volt egy apuka, aki a nagy erőlködéstől meg is csúszott egy pillanatra, s ez éppen elég volt a túlsó oldali csapatnak a győzelemhez.

 

   És, ha éppen üresjárat volt, Derekas hóember-apu és Fitos orrú hóember-anyu tették próbára egymás erejét. (Bár lehet, hogy csak reklámfogás volt, mert kis idő alatt újabb kötélhúzó csapat verbuválódott a bámészkodókból.)

 

X ker Advent Hoember2 393   Az élő karácsonyfa díszítésnek sem lehetett ellenállni. Oly annyira nem, hogy még a tudósítót is beszervezték fotósfának, s a nyakába vetett girlandra szorgalmasan csipeszelték a gyerekek a szaloncukor díszeket.

 

   A jutalom pedig mi más is lehetett volna, mint egy közös fotó a díszítő stábbal és a Hóember-családdal.

 

   Ezen utóbbi trió aztán szedte a sátorfáját, mert az egyre jobb időjárás olvadásveszélyt jelentett számukra…

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

 

A 10kerkult.hu portálon nincs fizetős tartalom, de a cikkeink pénzbe kerülnek. Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőséget, hogy fejlődhessen! És, hogy miért is tegye? A válaszok a képre kattintva olvashatók.

tamogato tabla 400px