AD-blacklist1

2017
dec.
09

Hóembertalálkozó a sétányon

Írta: Oszvald György

X ker Advent golyalab 073leadA Trambulin színház művészei invitálták a gyerekeket a Kőrösi Csoma sétányra, egy játékos találkozóra a hóemberrel december 8-án. Igaz, hó nem volt, de sebaj, közösen leküzdötték a hóhiányt.

 

 

 

Nem hogy hó nem volt, de verőfényes szép délelőttnek örülhettek a gyerekek. Bár, hogy inkább a hóesésének örültek volna, nem tudni. Ugyanis a Csák György színművész vezette hóember csapat így is nagyszerű hangulatot varázsolt. Meg is írták, nehogy valaki kételkedjen: „Ha nem esik a hó éppen, akkor is lesz hó, mert a gyerekek behavazódnak tőlünk és a téli játékoktól.”

 

   Az első meglepetés az éppen akkor arrafelé sétáló Rece-Fice Óvoda több csoportjának a gólyalábas hóember, pontosabban fogalmazva hóleány volt. De a csodálkozás csak egy pillanatig tartott, mert azonnal jöttek a játékok, s „havazódtak” ám a kicsik rendesen.

 

X ker Advent golyalab 110

 

   Elsőként egy kötélhúzásra szólt a felhívás. Gyorsan két csoportra oszlottak, s természetesen, győzött a jobbik. Aztán karácsonyfát állítottak, erre a célra az óvónéni és óvóbácsi volt a legalkalmasabb. A girlandok felrakása után a főhóember megmutatta, hogyan lehet a csipeszekkel felerősíteni a cukordíszeket, s ettől fogva a gyerekeké volt a főszerep. Szépült, csinosodott „Jankafa” és „Tibifa”, majdhogy nem összeroskadtak a díszektől.

 

X ker Advent golyalab 197

   

X ker Advent golyalab 062

 

   Hó ide vagy oda, minden séta, minden játék véget ér egyszer, Készültek a csoportképek, majd a gyerekek leporolták magukról a hópelyheket, s indultak vissza az oviba.

 

Fotó: 10kerkul.hu/OGY

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT 

 

A 10kerkult.hu portálon nincs fizetős tartalom, de a cikkeink pénzbe kerülnek. Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőséget, hogy fejlődhessen! És, hogy miért is tegye? A válaszok a képre kattintva olvashatók.

tamogato tabla 400px