AD-blacklist1

2017
dec.
02

Karitatív adventi napok Kőbányán

Írta: szerk-OGY

17advent leadÜnnepi fények, végtelen hosszú rétes, közös ajándékkészítés, rászorulók segítése, korcsolyázás és sok más színes program várja az érdeklődőket az adventi időszakban Kőbányán. És nem csak a hétvégeken! Előzetes az ünnepi forgatagból.

 

  

Dr. György István idén hetedik alkalommal rendezte meg a jótékonysági koncertet Póka Egonnal és zenésztársaival. A facebookra feltöltött eddigi posztok szerint a kezdeményezés újfent sikeres volt. Az est bevételét kőbányai és kispesti hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására ajánlják fel.

 

   A jótékonykodás egyik lényeges eleme ennek az időszaknak. Az adventi rendezvényeken a karácsonyi hangulatot idéző italokat, mint például a krampampulit, a teát és forró csokit az ide látogatók ingyen ihatják, viszont arra kérik őket a szervezők, hogy a bögrékért, amiben ezeket kapják, ajánljanak fel adományokat. Ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy ajándékot kapjanak a kőbányai átmeneti otthonban élő gyerekek is.

   SDC Xker 1523xEgy másik lehetőség a Down Alapítvány 2. számú Átmeneti és Napközi Otthona lakói, valamint a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért fogyatékkal élők kézzel készített karácsonyi ajándékainak megvásárlása. Ezzel nekik is segítenek, de a két alapítvány sem hagyja ki az adakozást: ők az általuk készített portékákból szintén adnak az átmeneti otthon lakóinak is.

 

   A Kőbányai Önkormányzat és a Hello Wood közös karácsonyi meglepetéssel ajándékozta meg Kőbánya lakóit. Elkészült az a különleges hangulatú fa installáció, amelynek híre a külföldi sajtót is bejárta már, de nagyon sokan készítettek és posztoltak ki képeket a folyamatosan változó fényben úszó karácsonyfáról.

 

   Hatalmas siker és világrekord volt nyáron a „százméteres palacsinta”. A szervezők nem hagyták ki a lehetőséget, s a hagyományos karácsonyi finomságok mellet elkészítik a végtelen hosszú ünnepi rétest, melyet advent első vasárnapján lehet majd elfogyasztani.

 

 

   Már működnek az ingyenesen használható korcsolyapályák. A Szent László téri jégen, az ünnepélyes megnyitón jégtánc és jégkorong bemutatót tartanak a legifjabbak december 3-án 15.30-tól. (képünk néhány napja készült)

   

Testuleti nov 175

16:15-kor felkapcsolák a Kőrösi Csoma Sándor sétány karácsonyi díszvilágítását. Idén már 3 helyen, az Újhegyi sétányon, az Óhegy park melletti részen a Kőér utca teljes hosszában és a Kőrösi sétányon lesznek láthatók az ünnepi fények. A Szent László téren pedig minden vasárnap este fényjáték várja az ide látogatókat.

 

   Ne feledjenek el bekukkantani a Kőrösi Kulturális Központba sem! Bőséges az adventi játékkínálat, köztük a porcelánfestés, gyertyaöntés, mézeskalács, karácsonyi díszek, adventi koszorúk és ékszerkészítés.

   16.30-tól látványos virtuóz tűzzsonglőr show, majd 17 órától Krampusz Koncert - zenés interaktív gyerekműsor lesz.

 

   Kicsit előre szaladva, december 5-én, a Mikulás Nap előestéjén a nagyszakállú a Kőrösi sétányon megajándékozza a gyerekeket.

   A rendezvény valamennyi programja ingyenes – IDE KATTINTVA megtekinthetők a részletek.

 

 (Pro-koord; 10kerkult)

 

A 10kerkult.hu oldalon minden tartalom ingyenes, de elkészítésük pénzbe kerül. Álljon mellénk, támogassa szerkesztőségünket, hogy fejlődni tudjunk! Részletekért katt a képre!

tamogato tabla 400px