AD-blacklist1

2017
nov.
28

Új helyen a kerület karácsonyfája

Írta: Oszvald György

xmas tree leadNéhány napja arra utalt Kovács Róbert polgármester, hogy karácsonyi meglepetésre készül az önkormányzat, tegnap délutántól azonban már csak múlt időben lehet beszélni meglepetésről. Rövid tudósításunkból kiderül, miért is van ez így…

 

 

Szerkesztőségünk 27-én délelőtt járt a Kőrösi Kulturális Központban, s szorgos munkának volt tanúja a bejárathoz vezető lépcsők mellett. Szorgos munkával ácsoltak egy kőr alakú, úgy 3 méter körüli átmérőjű fa alapot. Nem messze ettől halomba rakott tuskók álltak glédában.

 

xmas tree 5x

 

Első „nekifutásra” nem sok összefüggés látszódott a rönkök és a kör alapzat között. Ösztönösen kérdeztünk meg egy hölgyet, vajon a polgármesteri hivatal előtti karácsonyfát telepítik át ide? A válasz igen volt, azzal kiegészítve, hogy ez egy különleges karácsonyfa lesz.

 

   xmas tree 9Néhány fotó elkészítése után egy fiatalembert kérdeztünk arról, hogy mi célt szolgálnak a rönkök? Itt azt a választ kaptuk, hogy később érkezik majd egy elemekből összerakható fa váz, mely 16 méter magas lesz, ezt burkolják majd lépcsőzetes rendben a rönkökkel. Szervatiusz suli ovis 445Vízkeresztkor pedig, amikor „leszedik a fát” ezeket a rászorulók között osztják majd szét.

 

   Este hét óra felé ismét a kultúrközpontnál jártunk, így sikerült megörökíteni a faépítés középső mozzanatát: a „fenyő” törzsét rakták össze nagy igyekezettel.

 

   Késő este pedig rábukkantunk arra az önkormányzati videóra, amelyet Kovács Róbert osztott meg a facebookon, felfedve benne a meglepetést.

 

   Kíváncsian várjuk a teljes díszben pompázó karácsonyfát.

 

Szervatiusz suli ovis 435Fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

A 10kerkult.hu oldalon nincs fizetős tartalom, de a portál pénzbe kerül. Kérjük, álljon mellénk, támogassa szerkesztőségünket, hogy fejlődni tudjunk! Részletekért katt a képre!

tamogato tabla 400px