AD-blacklist1

2017
okt.
18

Testületi elismerés a KSC úszóknak

Írta: Oszvald György

Testuleti szept 004 leadA szeptember 21-ei Képviselő-testületi ülés hivatalos napirendjeinek lezárta után egy kellemes kötelességének tett eleget a grémium. A Kőbánya SC sikeres úszóit ismerték el a testület, s a sajtón keresztül Kőbánya, de az ország nyilvánossága előtt is.

 

 

 

A polgármesteri hivatal felújítása miatt ezt a testületi ülést a KÖSZI színháztermében rendezték. Radványi Gábor, az tanácskozást vezető alpolgármester emlékeztetett arra, hogy a nyári úszóprogram igencsak sűrű volt a KSC sportolóinak. A legfontosabb természetesen a vizes VB, de számtalan más rangos és fontos versenyen állhattak rajtkőre úszóink. – A 2017-es év még nem ért véget, de eddig is nagyon sok kőbányai sikerrel büszkélkedhetünk. A budapesti világbajnokságon, az Eb-n, Az EYOF-on és más nemzetközi versenyeken résztvevő KSC úszókat, szakvezetőket köszöntöm – mondta Radványi Gábor, mielőtt eredményeik felsorolásával egyenként a plakettekel teli asztalhoz szólította a versenyzőket.

 

Testuleti szept 148

A Kőbányai SC úszóinak eredményei

 

Késely Ajna  
Felnőtt világbajnokság

2x        VI. hely

1x        VIII

1x        IX.

Ifjúsági világbajnokság

1x        I. hely

3x        II.

1x        V.

Ifjúsági Európa-bajnokság 6x        I. hely
Mare Nostrum nemzetközi verseny 1x        I. hely
Felnőtt Országos Bajnokság 1x        I. hely
Ifjúsági Országos Bajnokság 9x        I. hely
   
Telegdi Ádám            
Felnőtt világbajnokság

1x        IX. hely

1x        X. 

Sömenek Onon Kata  
Felnőtt világbajnokág 1x        XII. hely
Universiade 1x        V. hely
Európa Kupa

1x         I. hely

1x        II.

   
Pulai Bence  
Universiade 1x        VI. hely
Felnőtt Országos Bajnokság  1x        I. hely
   
Berecz Blanka  
Ifjúsági Európa-bajnokság 1x        I. hely
EYOFF 1x        I. hely
8 Nemzet Nemzetközi Verseny 1x        I. hely
Ifjúsági Országos Bajnokság 1x        I. hely
   
Tabi Zoltán  
Ifjúsági Európa-bajnokság 2x        II. hely
   
Rohács Réka  
Ifjúsági Európa-bajnokság

1x        III. hely

1x        IV.

   
Borsi Anett  
Ifjúsági Európa-bajnokság 1x        II. hely

    

   Elismerésben részesültek az egyesületi és szakvezetők, edzők is: dr. György István, a KSC elnöke, Turi György mesteredző, a KSC úszó szakosztály edzője, Hajdu Péter, a KSC elnökségi tagja, Güttler Károly, a KSC úszó szakosztály edzője, Krajnyák György, a KSC úszó szakosztály edzője, Geletáné Lang Erzsébet ügyvezető.   

   Testuleti szept 414

 

   Az elismerések átadásával a testületi ülés befejeződött, ám lehetőség nyílt egy-egy rövid interjúra is. Szerkesztőségünk elsőként a srácokat kérdezte a vizes VB sokak által feszegetett érdekességéről, a várakozáson felüli létszámú közönség ellőtti úszás lelki terhéről.

 

  – Tényleg olyan nagy teher az itthoni több ezre közönség előtt úszni? Egyáltalán, érzékeltek valamit a buzdításukból? Hiszen hiába vagytok még a parton, ott a koncentrálás; vagy kikapcsoljátok a külvilágot vagy nem. Hogy voltatok ezzel? – kérdeztem.

   A srácok (Telegdi, Pulai, Tabi) egymásra néztek, ki kezdje a válaszadást – mindig az elsőnek lenni a nehéz –, míg végül Bence törte meg a tétova csendet.

   – Igazából, aki ennyi ideje sportol, annak szoknia kell ezt a nyomást, igaz, ez most nagyobb volt a VB-n, lévén hazai verseny. Úgy hiszem, azért ezt mindenkinek sikerült a helyén kezelnie.

   Ádám megtoldotta: – Szerencsére, most már az ifjúsági nemzetközi versenyeken is szép számú közönség van, s mire valaki a felnőtt mezőnyben is versenyez, megszokja ezt a környezetet.

  Zoli annyit tett hozzá, hogy ő még nem tapasztalta, milyen a felnőttek között úszni. – Igazából ezt Ajna tudná megmondani, ő ebben a legrutinosabb.

 

   A végszó jókor jött, szerencsém volt, Késely Ajna éppen elköszönt a TV10 stábjától, s azonnal lecsaptam a lehetőségre. Egy rövid felvezetéssel emlékeztettem arra, hogy egy évvel ezelőtt az Újhegyi strandon rendezett vízilabdás jubileum alkalmával (20 éves volt a Sportliget SE Vízilabda Club -a szerk.) milyen óvatosan nyilatkozott a terveiről, a várható eredményekről, s arról, amit az ismertségről mondott: „…az elején fura volt, hogy érdeklődnek irántam, hogy kíváncsiak rám, sőt, meglepődtem, hogy mennyire sokan szeretnek; ismeretlenül is. Örülök ennek. Talán elmondhatom, kezdem megszokni.

 

   Testuleti szept 191Megszoktad már a népszerűséget? Hogy az ország kedvence vagy?

   – Igazából soha sem lehet megszokni, de mindig jó érzés az emberek elismerése, szeretete.

   – Nagyszerű eredményeket értél el a nyáron. Elégedett vagy?

   – Igen, hiszen elértem a céljaimat, s ezek plusz motivációt adnak: jó, amit csinálok, van eredménye, s ez magában rejti az erőt a következő versenyekre.

   – Egy éve arról is beszélgettünk, hogy egy 14 éves csitri, kamasz vagy, akinek elkezdtek jönni a sikerek. Most már tény, hogy meg is érkeztek a sikerek. Egy évvel idősebb vagy, még mindig tinédzser, de úgy érzem, jogos a kérdés: felnőttél?

  – Hááát… nem is tudom. Egyrészt még mindig fiatal vagyok, nőni is fogok, de még nem vagyok a felnőtt korosztályban, annak ellenére, hogy már úszom közöttük. Itt vannak még az ifjúsági versenyeim, jól érzem magam ebben a közegben. De azt hiszem, éppen egy átmenetben vagyok, s amikor felnőtt világversenyen úszom, már nem érzem olyan kicsinek magam, mint mondjuk két éve.

  – Nálad mit váltott ki a 7-8 ezres közönség előtt úszás, ráadásul itthon. Ki tudtad zárni a zavaró tényezőket?

   – Még Hosszú Katinka sem tudta kizárni, nekem is gondot okozott. Mikor kimentem a Duna Arénában a medencéhez, azt éreztem, remeg alattam a talaj, a startkövön állva pedig fizikailag is éreztem, hogy vibrál az egész uszoda. Igen. Nehéz ezt kizárni, de mégis ki kell kapcsolni, hiszen sportolóként a kitűzött célt kell elérni, s a rajt előtti pillanatban már csak ez van.

 

   Belekezdtem még egy mondatba, azt említettem neki, felemelő érzés volt, s mennyire büszke vagyok rá, hogy a világbajnokságon ő, a Kőbányai SC úszója mondta a sportolói esküt Kenderesi Tamással, de bevallom férfiasan, a nagyszerű érzés maga alá gyűrt, úgy éreztem, nem jön ki a következő kérdés, így gyorsan megköszöntem az interjút; mások is vártak Ajnára…

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY


Álljon mellénk, támogassa a fejlődésünket! Katt a képre!

tamogato tabla 400px