AD-blacklist1

2011
okt.
26

Kőbánya már biztonságosabb

 

csaladinap 032Az elmúlt egy hétben ismét lehetett szavazni honlapunkon, ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink biztonságosabbnak érzik-e Kőbányát. A válaszadók többsége szerint igen, de…

 

Sokan, sokszor ígérték már – úgy általában valamennyi településen –, hogy javítani fognak a lakosok biztonságérzetén. Így ennek apropóján immár hagyományos szavazásunkon azt kérdeztük olvasóink: Ön szerint az utóbbi bő egy esztendő alatt változott-e Kőbánya közbiztonsága?

A voksolók 62 százaléka volt azon az állásponton, hogy „igen, és nyugodtabban sétálok az utcán”, azaz szerintük a kerületben javult a helyzet. További 8 százalék is elégedett volt, ők úgy érezték, hogy „igen, és már éjjel sincs gond”. Az ellentábor valamivel kisebb, de azért a véleményük talán megszívlelendő. A válaszadók 8 százaléka szerint az elmúlt egy esztendő nem hozott érdemi változást, ők a „nem, mert ez idő alatt is ért támadás” opciót jelölték meg. Míg 23 százaléka szintén a változatlanság mellett érvel, szerintük „csak szavak vannak, tett alig”.

A szavazók többsége tehát úgy vélekedett, hogy érezhetően javult Kőbánya közbiztonsága. Talán szerepe lehet ebben annak, hogy a kerületben érdekelt rendvédelmi szervezetek, itt dolgozó szakemberek hetente egyszer közös tanácskozást tartanak, és kijelölik az ellenőrizendő célterületeket, meghatározzák, hogy ki, kivel, mikor és hol vizslat.

Dr. Gyetvai Tibor rendőrkapitány szerint hasznos ez a fajta együttműködés, mert az adott problémát nem csak egy nézőpontból közelítenek meg. Mivel konkrétumokat az egyeztetések bizalmas volta miatt nem árulhat el, annyit mondott, hogy egy-egy ötlet megvalósulása számukra is érzékelhető eredmény hozott.