AD-blacklist1

2011
okt.
27

Virágos Kőbánya – télen is

Írta: Oszvald György

 

virag077leadSzorgos munkára figyelt fel a Szent László templom előtt a 10kerkult.hu október 27-én a délelőtti órákban. A Kőkert Kft. szakmunkásai virágokat ültettek a szobor körüli földbe.

   

   Egészen pontosan árvácskákat – mondta érdeklődésünkre Dóczi Gábor műszakvezető. – Az egynyári virágokat cseréljük ki kétnyáriakra, hogy a hidegebb időben is szépek legyenek, virágozzanak.

   A kétnyári virágok a virágágyakban abban az időszakban pompáznak, amikor más növények még, vagy már nem díszlenek. Bár csak egy évig élnek, két nyáron keresztül is ékesíthetik a kerteket, parkokat, közterületeket. A legismertebb kétnyári virágunk, az árvácska 15-20 cm magasra nő meg. virag075Európában és Közép-Ázsiában honos fajok keresztezésével állították elő ezeket a fehér, sárga, piros, lila vagy kék, egy- vagy kétszínű virágú növényeket. 

 

   Dóczi Gábortól megtudtuk még, hogy nem a Szent László szobor körüli park az egyetlen helyszín. A Pongrác úton két helyen, a Kőér utca körforgalmi csomópontjaiban és a Kőrösi Csoma sétányon, a kopjafáknál történik meg az átültetés.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY