AD-blacklist1

2011
okt.
26

"Köszönjük, hogy bringázol!"

kerekparA kerékpárral közlekedők megünneplésével ért véget szerdán az őszi Bringázz a munkába! (Bam!) kampány a budapesti Gellért téren.


A Magyar Kerékpárosklub aktivistái méltó külsőségek közepette - vörös szőnyeggel, tapsviharral, villanó vakukkal és konfettiesővel - köszönték meg a kerékpárosoknak, hogy a „közlekedés leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát formáját választják napról napra”. A szervezők közlése szerint az idei Bam!-kampányban közel 7 ezren vettek részt, akik összesen 76 ezer alkalommal 1 millió kilométert tekertek a munkába. Ennek köszönhetően 23 millió forintnyi benzint spóroltak meg és 200 ezer kilogramm szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört. A kerékpárosklub legfrissebben publikált adatai alapján szeptemberben a 18 év feletti magyar lakosság 49 százaléka, a Budapesten élők 23 százaléka használt kerékpárt közlekedésre és/vagy túrázásra. A kutatásból az is látható, hogy folyamatosan nő a kerékpárt mind gyakrabban közlekedési céllal használók száma is.


Ide kapcsolódik az információ, hogy folyamatosan épül a Fehér út menti kerékpárút, amely az Örs vezér terétől az Albertirsai úti gyalogos vasúti aluljáróig vezet majd. Az 1529 m hosszú szakasz az Örs vezér tértől Kőbánya központja felé teremt kapcsolatot.


(MTI – 10kerkult.hu)