AD-blacklist1

2020
feb.
24

A világítás 5 előnye a belsőépítészetben

Írta: szerk

mennyezetilampa2 leadAhhoz, hogy otthonunkban komfortosan érezzük magunkat, lényeges a helyes világítás megválasztása. A mennyezeti lámpák az adott helyiség fő világítását biztosítják. A lámpa nem csupán dekorációs elem: fontos az is, hogy a funkcióját is betöltse. Ez fordítva is igaz, egy lámpa nem csak funkciót lát el, hanem dekorációs elemként is szolgálhat, így teremtve kellemesebb hangulatot a lakásunkban.

 

A mennyezeti lámpáknak kitüntetett szerepük van a belsőépítészetben, így a tervezésnél jó, ha figyelembe vesszük ezeket a szempontokat.

 


1. A világítás átalakítja a teret


   Az adott helyiséget némileg tudjuk befolyásolni, mind a természetes, mind a mesterséges világítással. Amennyiben, egy szobában nincs elegendő fény, úgy érezhetjük kisebbnek az adott teret, amit viszont akár kellemetlennek, kényelmetlennek is gondolhatunk emiatt. A központi függő lámpák sokat segíthetnek ezen, hiszen ezek nem csak több fénnyel árasztják el a helyiséget, de vizuálisan nagyobb teret is teremtenek.

 

2. A lámpák, hangulatot is növelnek


   mennyezetilampaA lakásunk berendezéseinek megválasztásakor lehet, hogy nem figyelünk oda kellőképpen a részletekre.

   Amikor a sötétebb bútorok mellett tesszük le a voksunkat jó, ha tudjuk, hogy ezek szűkítik a teret, ami szintén kellemetlen érzéssel tölthet el bennünket. Ezt kiküszöbölhetjük egy helyesen megválasztott mennyezeti lámpával, amely azt az illúziót kelti, mintha a szoba valóságos méreténél nagyobb lenne, így a hangulatunk is sokkal jobb lesz.

   Ha modern stílusban rendeztük be a lakásunkat, úgy az irányított lámpákkal kiemelhetjük, fókuszba helyezhetjük a bútorainkat.

 

3. Megvalósítják a céljainkat


   A mennyezeti lámpák széles választéka lehetővé teszi, hogy megvalósítsuk a céljainkat és a vágyainkat. Amennyiben egyenletes, homogén megvilágítást szeretnénk elérni, akkor az opál, matt felületű lámpatestek közül is válogathatunk. Viszont, ha a lakásunkban, egyes helyiség részeit szeretnénk kiemelni, legyen az egy sarok, egy pult, vagy az étkezőasztal, akkor az irányított fényű, spot lámpatestek széles választékából keresgélhetünk.

 

4. Energiatakarékosságra sarkallnak


   A mai lámpamodellek széles választéka lehetővé teszi, hogy ne csak a funkcionalitásuk szerint válogassunk, hanem sok mennyezeti lámpa hangulatvilágítást is biztosít. Illetve az energiatakarékosság is egy fontos szempont, amikor lámpát vásárolunk. Ezt az igényt a LED lámpák sokasága elégítheti ki.

 

5. Stílust teremtenek, és okos megoldásokkal segítenek bennünket


   mennyezetilampa3A mennyezeti és más lámpák, tehát nem csak egy adott funkció betöltésére alkalmasak, nem csak pénzt takaríthatunk meg a segítségükkel, de dekorálják is a lakásunkat és még okos megoldásokkal is segítik a mindennapjainkat, hiszen a piacon ma már megtalálhatók a mozgásérzékelős, a távszabályzós okos lámpák is.

 

   A lakásunk stílusáról pedig a mennyezeti hangulat és dekorvilágítás gondoskodik.

   Ezeket a termékeket a Lumenet Kft. budapesti – Cziráki út 26-32 – szaküzletében is megvásárolhatjuk.

 

   A Lumenet webáruházban széles termékportfólió található, ahol akár 26 000 termék közül is válogathatunk.