AD-blacklist1

2018
okt.
13

Autó légkondi tisztítás ózonos kezeléssel - ezt érdemes tudni!

Írta: szerk

autoklima2Az autóklíma berendezés remek táptalaj a mikroorganizmusok elszaporodásához. Ezért fontos a rendszeres autó légkondi tisztítás és annak fertőtlenítése.

 

 

 

A sötét, nedves klíma-rendszerben megtelepednek és elszaporodnak a gombák, baktériumok, vírusok, kórokozók. A levegő keringtetésekor az utastérbe kerülnek ezek a káros anyagok és belélegzésükkel a szervezetünkbe jutnak. Ez allergiához, nyálkahártya irritációhoz, egészségkárosodáshoz vezethet. 


   Az autó légkondi tisztítás ózonos kezeléssel az egyetlen fertőtlenítő eljárás, amely a klíma és szellőzőrendszer minden pontján egyformán hatékony. Természetesen, 99,9%-os biztonsággal pusztítja el a penészgombákat, baktériumokat és a kellemetlen szagokat. Fontos, hogy az ózonos fertőtlenítés nem hagy hátra káros vegyületet a szellőzőrendszerben. És, mivel 100%-ban vegyszermentes, ezért kisgyermekekszállító járművek estében kifejezetten ajánlott az autó légkondi tisztításához0 az ózonos eljárását választani.

   Az ózonos fertőtlenítő eljárás az egyéb illatosítókkal ellentétben nem csak elfedi, hanem véglegesen megszünteti a kellemetlen szagot az utastérben. (pl. dohányszag, dohos szag, állatok okozta szagok vagy az elhanyagolt klíma szaga). Sokan vannak úgy, hogy ezeknek a kellemetlen szagoknak az elfedésére illatosítókat használnak, gondolván, hogy majd azoktól elmúlnak. Pedig, ha jól belegondol az ember, ezeknek az illatosítóknak az árából fertőtleníthette volna a klímát az autójában. Szerintünk az illatosítók hatása is kellemesebb, ha nem keveredik más nem kívánt szagokkal. Ezért, ha ezeket a problémákat észleli, forduljon szakemberhez!