AD-blacklist1

2018
aug.
14

Nolám! Mennyi is az annyi?

Írta: Oszvald György

P6 leadA több helyen is, az útkereszteződéseknél meglehetősen furcsára – mondhatjuk azt is, hogy szabálytalanra – sikerült parkolósávok felfestését egy konkrét helyszínen ma (vagy lehet, hogy tegnap) módosították. Nem zárjuk ki, hogy ezt máshol is megtették, de jól tették, mert az 5 méter, az 5 méter.

 

 

Néhány napja írtuk meg, hogy Kőbánya egyes utcáiban parkolóhelyeket festettek fel a Vagyonkezelő dolgozói. Szóvá tettük, hogy – legjobb tudomásunk szerint – több helyen is szabálytalan a kijelölés, mert a sávot indító jelölés olyan közel van a kereszteződésben az úttest metszésvonalához, hogy az adott esetben akadályozza a kihajtáskor a kilátást, vagy az utcába jobbra kisívű befordulást, ha éppen ellenirányú forgalom is van.

 

   Nem hisszük, hogy szerkesztőségünk reklamálása bírta jobb belátásra a parkolási sávok felfestőit, a felfestést szakmailag ellenőrző szakembereket, de reméljük, valahol azért hatott a bemutatott „Kőbányai KRESZ-abszurd”.

   P3

 

   Ma a koradélutáni órákban kaptuk lencsevégre a Kőér utca-Petrőczy utca kereszteződésében a módosított felfestést. Egy kb. másfél méteres szakaszon forgalom elől elzárt területre (ferde csíkozás egy adott felületen belül) változtatták a parkoló sávot, így küszöbölve ki, hogy korábban az indító vonal még 2 méterre sem volt a szegélyek meghosszabbított vonalának metszéspontjától. Nem mértük le, de most kb. meg van az 5 méter. Jól látható a friss felfestés eltérő színe. (Azért egy takarítás nem ártott volna a festés előtt a járdaszegélynél, meg talán még egy stráf elfért volna a parkoló autó felé eső sarokban. Eléggé hebehurgya munka.)

 

P4

 

   Mindenesetre, köszönjük a javítást mind az autóval közlekedők, mind a gyalogosok nevében. ígérjük, néhány napon belül végigjárjuk az utcákat, s rögzítjük a javításokat. Reméljük, lesznek!

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px