AD-blacklist1

2018
feb.
19

Készültségben a hóeke

Írta: Oszvald György

Kokert hoeke 023leadIgaz, a jelen tudósítás írásakor ragyogóan süt a nap, ám egy napja –szombatról vasárnapra virradóan – kisebb mennyiségű hó esett. Nem volt sok, azonban a Kőkert Kft. készültségben lévő egysége azonnal tette a dolgát.

 

 

 

Vasárnap (február 18-án) reggel nyolc órakor csörgött a telefon, s Garamszegi László műszaki vezető arról értesítette szerkesztőségünket, néhány perecen belül kivonulnak, s a számukra előírt területeken megkezdik a hóeltakarítást, és a síkosságmentesítést.

 

   Elsőként – nem sokkal később – a Kőrösi Csoma sétányra mentünk. Csak a takarítás nyomait láttuk, így a polgármesteri hivatal és a Kőrösi Kulturális Központ környéke következett – ám már itt is csak a munkavégzés eredményét állapítottuk meg.

 

Kokert hoeke 017

 

   Telefonon érdeklődtünk Garamszegitől, hol járnak most a munkatársai. Azt mondta, ha sietünk, a Csajkovszkij parknál, majd az Óhegy parknál érjük el a kis traktort és a kézi erővel dolgozókat. S valóban, már az Ihász utca – Kápolna utca körforgalmú csomópontban sikerült lefotózni a kis traktort, majd később az Óhegy park melletti járdaszakasz rendbetételekor is.

 

Kokert hoeke 031

 

Kokert hoeke 062

 

   Egészen a Csősztoronyig követtük, ahogy a homloklapáttal túrta le a havat, hátul pedig a későbbi esetleges lefagyást megelőzendő, az útkálit szórta ki. A lépcsőkről pedig kézi erővel lapátolták le a havat, s szórták ki a csúszásmentesítő anyagot.

   

Kokert hoeke 039

 

   De, mint a bevezetőben írtuk, jó idő van, a fagy messze jár. Igaz, holnaptól ismét mínuszokat jeleznek az „időjósok”. Jó tudni, hogy a Kőkert Kft. számít rá.

 

Kokert hoeke 082fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px