AD-blacklist1

2018
jan.
13

Hogyan engedjünk be több természetes fényt az ablakon?

Írta: szerk

rolo lead

Minden évszakban, de főleg a téli időszakban nagyon fontos szervezetünk számára a fény. A természetes fény a pozitív életkedv velejárója, éppen ezért van szükségünk belőle minél többre. Válasszunk olyan sötétítőket, amik napközben nem zárják el előlünk a fényt!

 

 

   Sok háztartásban probléma a kevés természetes fény jelenléte. Nagy ablakok helyett kisebb méretűeket választunk, vagy olyan sötétítést szerelünk fel, amely napközben is elnyeli a világosság nagy részét. Ez nem lesz ránk jó hatással, hiszen szervezetünk aktív és pozitív működéséhez elengedhetetlen a fény energiája. Ezt pedig úgy kaphatjuk meg, ha nem zárjuk el napközben magunktól.

   Éjjelre persze fontos a sötétség, hiszen ekkor tudunk igazán jót aludni, ilyenkor tökéletes választás lehet egy valóban sötét roló. Választhatunk kézi, elektromos, vagy napelemes változatot is, a lényeg akkor is az, hogy nappal világos, éjjel pedig sötét legyen, és ebben ne akadályozzon a sötétítőnk.

 

fenyzaro rolo

   A Velux fényzáró roló termékek 40 féle színben kaphatóak, és gyermekeink számára akár különféle mesefigurás sötétítést is választhatunk, ettől függetlenül valóban a célnak megfelelő lesz.

 

   Az efféle rolókat könnyű tisztítani, illetve igazán tartós színük miatt, élénkségüket is nagyon sokáig megőrzik.

 

   Fontos tehát, hogy olyan fényzárókat válasszunk otthonunkba, melyek csak éjjel zárják el előlünk a beáramló fényt, nappal egyáltalán nem állnak a természetes világosság útjába.