AD-blacklist1

2017
máj.
29

Megújul az Örs vezér terén a P+R parkoló

Írta: szerk

p r 3A már meglévő parkoló átépítésével május 22-én elkezdődött az Örs vezér terén a P+R parkoló felújítása és bővítése - írta a fovarosunk.info főpolgármesteri hivatali és BKK infókra hivatkozva.

 

 

  

A munkálatok várhatóan szeptemberig tartanak, melynek idejére lezárják a parkoló teljes területét, így ez alatt az idő alatt ott a parkolás nem lesz lehetséges. A fejlesztés eredményeként a jelenlegi 104-ről 265-re nő a parkolóhelyek száma.

 

Az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő P+R parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő, jelenleg kihasználatlan terület beépítésével egy új, korszerű, 265 férőhelyes P+R parkolót alakítanak ki. A várakozóhelyen belül, a metróvégállomáshoz a lehető legközelebb elhelyezve, 40 férőhelyes, fedett B+R parkolót is létrehoznak. A munkálatok során a parkoló szilárd burkolatot kap, ahol megújul a közvilágítás, valamint a zöldfelületek is, a parkolóállások közé ültetett fáknak köszönhetően.

 

p r 2

 

   A beruházás eredményeként a jövőben korszerű, kibővített P+R és B+R parkolóban hagyhatják autójukat és kerékpárjukat az ügyfelek. A megújult Örs vezér tere P+R parkolót a 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet alapján díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni: reggel 6 és este 10 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, 22 és 6 óra között pedig megkezdett óránként 105 forintért lehet majd parkolni.

 

Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóság

Budapesti Közlekedési Központ

Fotó: budapesthirado.hu