AD-blacklist1

2018
feb.
28

Robbanás a Maglódi úton

Írta: Oszvald György

robbanEgy facebook bejegyzés fél óra alatt mintegy 600 kommentet eredményezett. Tóth Alexandra kérdése kb. 19.35-kor került ki az egyik helyi csoportba. – Mi volt ez a robbanás? Nos, ezután elindult a lavina…

 

 

 

Sokan jelezték, óriási robbanást, robbanásokat hallotak, beleremegtek a házfalak és az ablaküvegek. Írták ezt a Kada utca, Maglódi út kereszteződése környékéről, mások a Vegyige utcában is hallották a robbanást, érzeték a remegést.

   Ment a találgatás a helyszínről, a régi Globus konzervgyár területe, meg a sörgyár is szóba jött. Többen írták, hogy füstöt is láttak, valami ég. (A viccelődéseket hadd ne részletezzük!)

   Úgy háromnegyed 8 körül jött az első érdemi információ a Nagy Norbi nevű kommentelőtől:

A Golóbus területén az autószerelőknél volt gázrobbanás.”

   

robban  Ez volt az első érdemi információ. Igaz, Hegedűs Karolina kirakott egy fotót, de helymegjelölés nem volt hozzá. Az viszont látszik, hogy tűzoltók vannak a helyszínen.

 

   Szerkesztőségünk követte a kommenteket, sőt, megnyitottuk a Fővárosi Katasztrófavédelem honlapját is, de nem találtunk semmit az esetről.

   Majd hirtelen bejött egy újabb fotó Karolinától (egy percen belül többen is közzé tették ugyanezt a hírt.). Másodpercnyi eltéréssel olvastuk az infót a telefonfotón és a katasztrófavédők honlapján:

 

„A jelenlegi információk szerint személyi sérülés nem történt.


   Robbanást hallottak a bejelentők egy Maglódi úton lévő régi gyártelep felől. A nagy erőkkel kivonuló fővárosi hivatásos tűzoltók a telepen egy ötven négyzetméteres raktárépületet találtak, amely robbanás következtében összedőlt és kigyulladt. A rajok gyorsan elfojtották a lángokat. A jelenlegi információk szerint személyi sérülés nem történt. A robbanás okát szakértők bevonásával vizsgálják.” – tették ki 19.58-kor.

 

A csatolt térképről a vonatkozó részt kiollóztuk.

map

 

   20.35-kor posztolta ki Farkasné Somlai Márta: ,,A HVG.hu már írja, hogy pontosan mi történt."

   Mi éppen ezt a cikket szerkesztettük, de azért ránéztünk a hivatkozott honlapra. Valóban, ők is a katasztrófavédelem hírét tették közzé szerkeszett formában 20.05-kor.

 

   Íme, egy esemény krónikája mindazoknak, akiknek nincs facebook fiókja, sőt, a kerület olyan részén laknak, ahová nem hallatszott el a robbanás.

Tudósítás lezárva: 20.40-kor