AD-blacklist1

2018
aug.
22

Iskolás gyerek balesete Kőbányán

Írta: szerk-OGY

ihasz 2leadMegsérült a gyermek, akit elütöttek Budapest X. kerületében, a Janikovszky Éva Általános Iskola Ihász utcai bejárata előtt augusztus 21-én délután.

 

 

 

 

 

Tegnap délután 5 órakor tették közzé a rendőrségi honlapon a sajnálatos hírt. A hivatalos közlemény szerint ihasz 4x„A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2018. augusztus 21-én 16 óra 4 perckor Budapest X. kerületében, a Kápolna tér 4. szám előtt eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi elütött egy kisfiút, aki az elsődleges információk szerint súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték.

   A helyszínelés időtartamára a X. kerületi Ihász utcát a rendőrök teljes szélességében lezárták, a forgalmat a környező utcákba terelik.

   A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit és kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.”

 

   A teljes képhez tartozik, hogy az iskolában napközis nyári tábor működik a vakáció ideje alatt. Az iskolás fiú a tábor zárása után (16.00 óra) sietett volna dolgára. A tegnap késő este olvasott hírhez ma reggel a helyszínen igyekeztünk információkat gyűjteni.

   ihasz 3x

  A helyszínelés nyomai

 

   Ezek közül a legfontosabb, hogy a kisfiú, aki egyébként a Kőbányért Egyesület focistája, jól van, bár még a kórházi ágyat nyomja, de súlyos sérüléseket nem találtak nála.

 

   A sajnálatos, de a feltételezhetően szerencsés kimenetelű baleset kapcsán felmerült, hogy kívánatos lenne az Ihász utca körforgalom felőli részen, a kijelölt gyalogátkelő után 1-2 „fekvő rendőrt” telepíteni, a gépjármű forgalmat lassítandó.

   ihasz 12x

  Az Ihász utca iskola felé eső részének táblázása a körforgalomnál

   

   A helyszíni nézelődésünk tanulsága szerint a körforgalomból az Ihász utcába behajtók számára egyértelmű figyelemfelhívó tábla jelzi a gyalogosforgalmat, a gyerekek várható megjelenését, s a parkolókra is tábla hívja fel a figyelmet. A relatív gyorshajtás ennek ellenére sem zárható ki, mint ahogy az sem, hogy a gyerek – a leggondosabb szülői, pedagógusi közlekedési intelmek ellenére is – az gyerek, s bizony előfordul, hogy nem néz körül az útra lépés előtt.

 

   Egyet értünk a rendőrségi közlemény záró mondatával, s mi is azt kérjük, még az ismert környezetben se rutinból vezessenek a járművezetők, ha pedig ismeretlen a terep, különösen akkor legyenek óvatosak, ha a gyerekek felbukkanását jelző táblával találkoznak.

 

police.hu; fotó: 10kerkult.hu/OGY

tamogatas