AD-blacklist1

2018
jan.
25

Kábítószer terjesztők elleni vádemelés

Írta: szerk

k 132016. március 05-én nagyszabású rendőri akcióra került sor a Budapest, X. kerület Hős utca 15/B. szám alatt lévő lakótömb lakásaiban. A beszerzett adatok alapján 7 fő megalapozottan gyanúsítható volt bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével.

 

 

A nyomozás során 3 fő felsővonala rajzolódott ki. Ez a 3 fő a kábítószergyanús, illetve új pszichoaktív anyagot eladta 4 főnek, akik két sofőr segítségével bevitték a Hős utcába. Másik 5 fő – pénzért megbízott személy – a kábítószergyanús és az új pszichoaktív anyagokat csomagolta és árusította a fenti lakótömbben.


   Ugyanaz a 4 fő másik 9 főnek tovább értékesítette azokat, akik főként saját használatra vásárolták meg. A nyomozás adatai alapján az ügyben részt vevő személyek helyét és szerepét a kábítószer kereskedelmi tevékenységen belül tisztázták.

 

   Az eljárás befejezéseként hatóságunk 16 fővel szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, 9 fővel szemben kábítószer-kereskedelem vétsége, 1 fővel szemben kábítószer birtoklás vétsége miatt az iratokat vádemelési javaslattal a Budapesti X-XVII. kerületi Ügyészségnek megküldte.

 

címképünk: police.hu (illusztráció)