AD-blacklist1

2011
okt.
25

Lengyelországban ünnepelt a Richter

richter logoNagyszabású koncerttel és fogadással ünnepelte fennállásának 110. évfordulóját hétfőn este a varsói Nemzeti Filharmóniában a kőbányai Richter Gedeon gyógyszergyár. Bogsch Erik vezérigazgató filmmel illusztrált előadásban ismertette a gyár történetét és jelenét.


A Richter-csoport ma már több mint 10 ezer embernek ad munkát világszerte, és mintegy 100 országba juttatja el termékeit. A régióban Lengyelország a legnagyobb piac, ezért 2002-ben megvásárolták a Varsó közeli Grodzisk Mazowieckiben működő Polfa Grodzisk gyógyszergyárat, amely Gedeon Richter Polska néven ma a magyar gyógyszeripari óriás egyik büszkesége. Összesen mintegy ezer főt foglalkoztatnak itt, fele a termelésben, fele a kereskedelemben tevékenykedik, és kiépítettek egy nagyon erős piachálózatot.


Mint Bogsch Erik elmondta, a Richter Gedeon Csoport szeretné erősíteni lengyelországi jelenlétét, de kizárólag "organikus fejlődés" útján, vagyis a meglévő cég továbbfejlesztésével. Emellett új termékeket is szándékoznak bevezetni. Jubileumi ünnepséget Magyarországon kívül csak két városban, Marosvásárhelyen és Varsóban rendeztek, mert Románia és Lengyelország a régió két legfontosabb piaca.
- A magyar-lengyel kapcsolatok jók, az itteni kollégák egészen kiválóak, és az is sokat segít, hogy a két nép között mentalitásbeli hasonlóság van. Jó látni azt, hogy lelkes és kiváló kollégák milyen eredményesen dolgoznak itt. Ez nekem személy szerint is sokat jelent, mert kollégáimmal együtt sokat dolgoztunk azért, hogy Lengyelországban eredményesen tudjunk működni - hangsúlyozta a Richter Gedeon Csoport vezérigazgatója. A jubileumi koncerten a Nemzeti Filharmónia Zenekara lépett fel Janusz Powolny vezényletével, az est díszvendége a Metropolitan Opera sztárja, Gwendolyn Bradley koloratúr szoprán énekesnő volt.


(MTI)