AD-blacklist1

2022
aug.
11

Változás a kőbányai villamosok közlekedésében

Írta: szerk-OGY

villamos2Villamospálya karbantartása miatt módosított rend szerint jár Kőbányán a Kőrösi Csoma Sándor úton közlekedő 3-as, 28-as, 28A, 62-es és 62A, továbbá a 37-es és a 37A villamos. A megváltozott menetrend augusztus 13-tól, szombattól augusztus 16-ig, keddig tart.

 

 

 

   Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a villamosközlekedés ideiglenesen szünetel, ezen a szakaszon a 3-as villamospótló autóbusszal lehet utazni. A villamosok a lezárt vonalszakaszt nem érintve két szakaszon vagy rövidített útvonalon közlekednek. Aki a Blaha Lujza tér felől Kőbánya központján túlra, a Maglódi út térsége felé utazik, annak a 37-es és 37B villamos igénybevételét javasolja a BKK.

 

villamos1

 

   A 3-as villamos két szakaszon, a Gubacsi út / Határ út felől Kőbánya alsó vasútállomásig (Mázsa tér), az Örs vezér tere felől pedig a Mexikói útit közlekedik. A kimaradó szakaszon a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.

 

   A 28-as és a 28A villamos összevonva 28-as jelzéssel, a Blaha Lujza tér és a Mázsa utca között rövidített útvonalon közlekedik. A Mázsa utca és az Élessarok között a 3-as villamospótló busszal, Élessaroktól tovább pedig a 37-es és a 37B villamossal lehet utazni.

 

   A 37-es és a 37A villamos összevonva 37-es jelzéssel, a Blaha Lujza tér – Új köztemető (Kozma utca) között közlekedik, megnövelt üzemidővel, Élessarok és az Új köztemető (Kozma utca) között a 28A villamost is pótolva.

 

   37B jelzéssel Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között közlekednek villamosok, Élessarok és az Izraelita temető között a 28-as villamost pótolva.

 

   A 62-es villamos ideiglenesen nem jár, a 62A villamos pedig rövidített útvonalon, Rákospalota, MÁV-telep és az Örs vezér tere között közlekedik. Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.

 

további részletek ITT olvashatók

 

forrás: bkk.hu