AD-blacklist1

2021
feb.
08

Történelmi csúcson a Richter részvények

Írta: szerk

RG lead 1Felizzott a levegő a Richter körül, történelmi csúcson jár az árfolyam és az elmúlt hetekben a forgalom is felpörgött. Az elmúlt egy évben közel 30 százalékot emelkedett a hazai gyógyszercég részvényárfolyama, ezzel magasan felülteljesítve a BUX indexet.

 

 

Történelmi csúcson jár a Richter árfolyama és a forgalom is felpörgött az elmúlt hetekben a hazai gyógyszercég részvényeinek a piacán. Ez nem véletlen, miután több jó hír érkezett a cég készítményeivel kapcsolatban, ráadásul a pandémia alatt a gyógyszercégek a befektetők fókuszába kerültek, és egy fontos akvizíciót is bejelentett a vállalat, amivel kapcsolatban a menedzsment kifejezetten optimista.

   Megnéztük, hogy mi a befektetési sztori a részvényekben, mit gondolnak az elemzők és hogy milyen árazási szinten forognak most a részvények – írta a portfolio.hu február 5-én.

 

   A cikk szerzője azt kérdezi a címben, hogy „érdemes még beszállni?” A válasz feltehetően igen, hiszen a részletek felvezetése így szól:

 

 

   „Januárban a BÉT forgalmának szokatlanul magas hányadát, közel a negyedét adták a társaság részvényei (decemberben csak a 15 százalékát) és több napon is előfordult, hogy a legnagyobb forgalmú részvény volt a hazai tőzsdén a Richter.”

 

   A részletes elemzés ITT olvasható. (Figyelem, a cikk a honlap Portfolio Signature fizetős rovatában jelent meg!)