AD-blacklist1

2020
júl.
26

Kőbánya X – sorfőzdék, ha összefognak

Írta: szerk-OGY

mad sci 10 lead2Közös márkát alapított a Dreher Sörgyárak és a Mad Scientist sörfőzde – adta hírül a Mad Scientist a minapi sajtóközléeményében. Büszkeséggel írták, hogy nem rabolják feleslegesen a sajtó idejét, de azt kérték a július 21-ei sajtótájékoztató elé, hogy „bízz bennünk, nagyot fog szólni!” Lássuk!

 

 

Engedjen meg az olvasó egy szokatlan felvezetést! Kőbánya önkormányzata 2017-ben a Szent László Napok ünnepélyes képviselőtestületi ülésén az M47 Főzdepark sörfőzdéit Kőbánya Kiváló Kraft sörfőzdéi Címmel tüntette ki.

 

   A történethez tartozik, hogy nem sokkal az ünnepélyes díjátadó előtt rendezték meg a nyári kraft sörfesztivált, ahol Kovács Róbert polgármester bejelentette az elismerést.

 

   „Azon dolgozunk nap mint nap, hogy Kőbányát, ezt a tradicionálisan a söriparhoz kapcsolódó helyszínt újra a minőségi sörfogyasztáshoz kössék az emberek. Ez az elismerés egy nagyon fontos visszajelzés számunkra. Azt jelzi, hogy az út, amin elindultunk helyes, ezt folytatnunk kell.” – mondta a MONYO alapítója. Pein Ádám a bejelentés után.

 

   És, ha már itt tartunk, idéznünk kell a hivatalos laudációból is.

 

   „Az M47 Főzdeparkban megtalálható négy sörfőzde (Monyo Brewing Co., Hop Top Brewery Mad Scientist Sörfőzde és a Horizont Sörfőzde) nem konkurenciaként, hanem partnerként tekint egymásra. Közös kampányokkal, rendezvényekkel, sörkóstoló estekkel népszerűsítik a kisüzemi sörfőzést és edukálják a piacot, segítve a kraft sörök minél szélesebb réteghez való eljutását. Nos, ezt az élményt viszik tovább a srácok, az elmúlt évben és az idén szinte nem múlt el egy hónap sem, hogy valamelyik főzde ne jelentett volna be valami szenzációt: bővülnek, terjeszkednek, új sört kreálnak, nemzetközi díjakat nyernek, egy szóval: éppen az elismerést váltják aprópénzre, s viszik Kőbánya jó hírét a világban.”

 

   Nos, mindezek után elmondható, hogy most éppen a Mad Scientist ugrott egy minőséget!

   Amikor a július 21-i sajtótájékoztatóra hívtunk, azt ígértük, hogy nagyot fog szólni... Bár nem adtuk el a főzdét, vagy magunkat, nem is indítottunk se repülőjáratot, se hotelt, nem árultuk el sem a kisüzemi sörgyártást és azokat sem, akik hétről hétre támogatnak minket, olyat hoztunk létre, ami egyedülálló a sörös szakmában európai szinten is:


A Kőbánya X márka azért jött létre, hogy

egyesítse a kisüzemi és a nagyüzemi sörgyártás legjavát.

 

   szilagyi tamas„Amikor megkeresett minket a Dreher Sörgyárak azzal az ötlettel, hogy készítsünk közösen sörös recepteket, rögtön tudtuk, hogy ez a lehetőségünk arra, hogy ne csak egy szűkebb célközönséghez jussunk el a magyar piacon, hanem egy jóval nagyobb fogyasztói körnek is bemutatkozhassunk. Itthon biztosan nem volt, de nemzetközi szinten sem nagyon hallottunk még ilyen kezdeményezésről. Nem csak a sörök megalkotásánál, de a bevezetés előkészítésénél is egyenrangú partnerként vett részt mindkét oldal. A teljes folyamatban a közös alkotás és az együttműködés dominált. Az elkészült termékekre és magára az új márkára is nagyon büszkék vagyunk.” – mondta Szilágyi Tamás, a Mad Scientist Sörfőzde alapító-tulajdonosa (képünk) Kőbánya egyik különlegessége, a Dreher sörgyár alatt húzódó pincerendszer egyik csarnokában rendezett eseményen.

 

   A Kőbánya X két variánsban jelenik meg: júliusban a könnyed, tiszta, világos sörök kedvelőit megszólító Underground Lager, majd később a sötét, karakteres különlegességek rajongóit célzó Catacombs Coffee Stout. A recepteket a sörfőzőmesterek közösen alkották meg, azzal a céllal, hogy a nagyüzemek technológiáját és évszázados tudását keresztezzék a kisüzemi sörgyártás friss, kísérletező szemléletével.

  

mad sci 6 650

 

   A szellemiségében és árazásában is a nagyüzemi variánsok és a kisfőzdék piaca közé érkező új márkát közösen alkotta meg és vezeti be a két kőbányai cég. Az Underground Lager a Drehernél, a Catacombs Coffee Stout pedig a Mad Scientist üzemében készül.

 

   mad bekefi gabor„A nagyvállalati innovációknak megvan a saját folyamatuk, ami korlátokat is jelent egyben. Azután, hogy egy sor új ötletet valósítottunk meg, az elmúlt két évben szerettünk volna kitörni ezekből a korlátokból, eltérni a hétköznapi működéstől és a megszokottnál szabadabban gondolkodni. Több hónappal ezelőtt, ehhez a kihíváshoz kerestünk egy olyan partnert, akinek az újításait és az azokból adódó eredményeit is nagyra tartjuk.

 

 

   A Mad Scientist egy olyan magyar kisfőzde, amely termékeivel az egész világon sikeresen szólítja meg a különlegességeket kereső sörrajongókat. Az pedig, hogy mindkét cég kőbányai gyökerekkel bír, még inkább építi a kőbányai sörgyártás történelmét ” – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója (képünk).

 

   „Amikor megkeresett minket a Dreher Sörgyárak azzal az ötlettel, hogy készítsünk közösen sörös recepteket, rögtön tudtuk, hogy ez a lehetőségünk arra, hogy ne csak egy szűkebb célközönséghez jussunk el a magyar piacon, hanem egy jóval nagyobb fogyasztói körnek is bemutatkozhassunk. Itthon biztosan nem volt, de nemzetközi szinten sem nagyon hallottunk még ilyen kezdeményezésről. Az elkészült termékekre és magára az új márkára is nagyon büszkék vagyunk” – tette hozzá Szilágyi Tamás, a Mad Scientist Sörfőzde alapító-tulajdonosa.

  

mad sci 1 650

  A Dreher pincében megrendezett sajtótájákoztató résztvevói

 

   A Kőbánya X márka a Dreher Sörgyárak disztribúciós rendszerén keresztül jut el a fogyasztók széles köréhez. A nagyobb élelmiszerüzletekben a láger már júliusban elérhető lesz.

mad dreher pic

 

fotó: dreherzrt.hu; medscientist.hu