AD-blacklist1

2020
feb.
08

Rekordévet zárt a Richter 2019-ben

Írta: szerk-OGY

rg logo inverz leadAmerikában közel megduplázta bevételeit a Richter Gedeon Nyrt. 2019-et 507,8 milliárd forintos árbevétellel zárta, ami 14 százalékkal haladta meg az előző évit. A gyógyszergyár az eredményei alapján 2020-ra is bevételnövekedésre számít.

 

 

 

Laptársunk, a hvg.hu a legfőbb mutatókról beszámolva írja, hogy a Richter „A legnagyobb növekedést az Egyesült Államok piacán érte el a Richter, ahol a cariprazine hatóanyagú, Vraylar néven forgalmazott antipszichotikum engedélyezését követően 97,6 százalékos volt (forintban) a bevételemelkedés. A nőgyógyászatban alkalmazott Esmyával kapcsolatos, 2018-as korlátozások miatt is alacsony bázishoz képest tavaly 14,5 százalékkal nőtt a bevétel a szerből, míg az elsősorban az Európai Unióban forgalmazott Bemfola értékesítése 20,8 százalékkal emelkedett.”

 

   bogsch erikA cariprazine USA-ban elért eredményeit tekintve, a várható sikereket Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke (képünk) már a 2019. december elején megtartott sajtóvacsorán megemlítette. Kiemelte, hogy a készítmény a Magyar Innovációs Alapítvány nagydíját kapta (erről a 10kerkult.hu is beszámolt), de novemberben Németországban is kiérdemelte az ottani fejlesztési minisztérium elismerését.

 

   orban250A sikerről Orbán Gábor vezérigazgató (képünk balra) is szólt ezen a rendezvényen. Hangsúlyozta, az elemzők véleményét idézi, hogy „a cariprazine egy bombaszter termékké válhat 2020-ban.”

   Hatalmas dolognak nevezte, és a régió életében is kivételesnek minősítette, hogy egy itt feltalált és kifejlesztett hatóanyag ekkora üzleti és tudományos sikert tud a nagyvilágban befutni.

 

A HVG cikke szól az eredményeket befolyásoló negatív hatásokról is, melyek az orosz és távolkeleti piacon bevezetett hatósági intézkedéseknek köszönhető.

 

A hvg.hu cikke ITT olvasható

fotó: richter.hu