AD-blacklist1

2019
jún.
13

A belvárosban nyitott új sörözőt a MONYO

Írta: szerk

IMG 3809 leadTeltházas Opening Party-val megnyitott a budapesti Erzsébet körút 53. szám alatt a MONYO Grand, a MONYO Brewing, és egyben Budapest legújabb kézműves sörös vendéglátóhelye május 7-én - áll a kőbányai kisüzemi sörfőzde közleményében.

 

 

16 sörcsappal, street-food ételekkel és az utánozhatatlan MONYO stílusú enteriőrrel várja a sörfanatikusokat Németh Antiék csapata a Nagykörúton.

M IMG 4037

   A kálvin téri MONYO Tap House után, ez a második márkasörözője a hazai kisüzemi sörfőzdék egyik meghatározó tagjának, a MONYO Brewingnak.


   M IMG 3730„Ez egy nagy mérföldkő a MONYO történetében. Ez az első franchise-szerű bárunk, és szeretnénk, ha tovább bővülne ez a lista a következő években. Külön örülnénk, ha vidéki helyek is csatlakoznának a missziónkhoz.

   Az elmúlt időszakban rengeteget jártunk külföldön és próbáltuk nemzetközi mintára, igazán színvonalasra megcsinálni a második pubunkat. Az ételeket is úgy válogattuk össze, hogy a sörökhöz passzoljanak, a kaják nevéhez pedig a MONYO univerzumban szereplő különböző karakterek adták az ihletet.

   Ezen a helyen keresztül szeretnénk edukálni is a hazai kraft sörös színteret, így vendégcsapokon meg fogunk mutatni olyan főzdéket, vagy sörtípusokat, amiket a külföldi túráinkon ismertünk meg. Azon dolgozunk, hogy az itthoni sörrajongók is át tudják élni azt az élményt, amit mi is átéltünk egy-egy sör kóstolásakor a különböző fesztiválokon…” – mondta Németh Antal, a MONYO Brewing tulajdonosa és sörfőző mestere (képünkön balra).

 

   A tizenhat sörcsapból tizenkettőn mindig a MONYO Brewing sörei fognak folyni, lefedve az összes termékkategóriát, így az alapszortimenten kívül a Radical, Collab és a Hungarian Terroir szériás söröket is lehet kóstolni a MONYO Grandban.
  M IMG 3724

   A fennmaradó négy vendégcsapra havonta változó tematika szerint érkeznek majd a sörök. Májusban Ausztria lesz porondon, így olyan neves osztrák főzdéktől lehet kóstolni, mint a többször az év legjobb osztrák főzdéjének választott Bevog, vagy a savanyú sörökre specializálódott Alefried. A következő hónapokra Lengyelország és Spanyolország van betervezve, illetve természetesen magyar kraft sörök is megfordulnak majd a vendégcsapokon.



   A kraft sörökön kívül a minőségi égetett szesz kínálaton is nagy a hangsúly, whiskey-ből és rumból például 12-12 féle, ginből pedig 8 különböző fajtából válogathatnak a vendégek. A konyha a street-food vonalat viszi, izgalmas burgerekre, wrapekre, hot-dogokra és szendvicsekre számíthat az, aki megéhezik a kóstolás közben.

 

fotó: Monyo Brewing