AD-blacklist1

2018
már.
23

Új prémiumkategóriás sörrel rukkolt elő a Dreher

Írta: Oszvald György

HGYA 20ys 006 leadA Pale Ale nevű új termékével új távlatokat nyit a Dreher a sörözésben – hangzott el a Dreher sörgyár termékbemutató sajtótájékoztatóján március 19-én. A Pale Ale sört azoknak ajánlják, aki szeretik az új ízeket, s nem ragaszkodnak a hagyományos ízvilághoz. Dobozos és üveges változatban már országosan kapható, s csapolva is iható lesz – ígérték.

 

 

Mielőtt az új sör bemutatójára sor kerülhetett volna, a vállalkozó kedvű sajtómunkásokat egy üzemlátogatásra invitálta a vendéglátó; az idegenvezető Karancsi János (képünk) volt a rövid túrán. Dreher Pale ale 093Középpontban az eredeti kialakítását megőrző sörfőző üzemrész állt, majd a hatalmas szűrőkádaknál folytatódott a sörgyártás bemutatása. Egy rövid „kisvonatos” utazást követően a palackozót is megtekinthették, majd a Dreher pub kellemes környezetében került sor az új sör kóstolójára, s bemutatására.

 

   Dreher Pale ale 156A vendégeket Szederkényi Zita, a sörgyár kommunikációs vezetője (képünk) köszöntötte, s bevezetőként elmondta, szeretnék megmutatni a fogyasztóknak az új, ale-típusú sörüket, melyek a lager sörféleségek mellett egy különleges ízvilágot képviselnek.

   A részleteket Séra Péterre, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnökére bízta.

 

   – A Dreher egy igazán különleges sört dob a piacra, ami tökéletes választás lehet azoknak, akik valami újat szeretnének kipróbálni és azoknak is, akik csak egy picit szeretnének elszakadni a megszokott ízektől – kezdte a tájékoztatót Séra Péter.

 

   Dreher Pale ale 142Az elmúlt években a magyar sörkedvelők közül sokan döntöttek úgy, hogy kipróbálják a kevésbé megszokott változatokat is. Ebből a trendből kiindulva alkotta meg a márka legújabb termékét, a Pale Ale-t, amellyel úgy kínál egy teljesen új ízélményt a fogyasztóknak, hogy közben azok sem fognak benne csalódni, akik a hagyományos lager típusú sörök mellett teszik le inkább a voksukat.

 

   Dreher Pale ale 191– A Dreher Pale Ale a felsőerjesztésű sörök körébe tartozik, kétféle árpamalátából, pótanyag hozzáadása nélkül készül. Ez a típus abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten, kb. 15-21 ℃-on végzik, a megszokott 10-14 °C helyett. Míg a lagertől „egyszerű”, tiszta ízeket várunk el, komlósságot, malátás jelleget, addig az ale sörök összetettebb ízhatást hoznak, a kesernyés ízbe gyümölcsös frissesség is vegyül – mondta Séra Péter (a képen balra).

 

   Az ale sörök brit eredetűek, közöttük a Dreher Pale Ale egy világos, szűrt sörfajtát képvisel, amelyben a kellemesen malátás aromához a komlók frissítő citrusossága keveredik.
Háromféle komlóval készül, a tradicionálishoz legközelebb álló hidegkomlózásos technológiával. A zamatos, citrusos íz ugyanakkor a lager típusoktól sem áll nagyon távol.

   – A gyárban több próbafőzetet készítettünk, a döntést a fogyasztóinkra bíztuk, ők választották ki, hogy melyik változat legyen a Dreher-család új tagja. A Pale Ale, reméljük, mindenkinek elnyeri majd a tetszését – zárta a bemutatót Séra Péte

Dreher Pale ale 068

   Az új, 4,8%-os alkoholtartalmú Dreher Pale Ale márciustól már érhető el a boltokban 0,5 literes dobozos és palackos kiszerelésben, de csapolva is kapható lesz.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT 
fotó: 10kerkult.hu/OGY