AD-blacklist1

2018
jan.
20

Egy rendhagyó kampány – sajtóközlemény

Írta: szerk

jemen2 leadAz ENSZ és több nemzetközi szervezet (ICRC, UNICEF) figyelmeztetése szerint, ha továbbra is változó mértékű blokád alatt tartják Jemen határait, és ezért nem tudnak bekerülni az élelmiszer-szállítmányok az országba, akkor az 7 millió ember éhhalálához vezethet.

 

 

 

„IGNORE” az elnevezése, annak a sématörő kampánynak, ami a napokban indul a jemeni blokád kapcsán! – írja sajtóközleményében a kőbányai Hop Top Breweery, az a kraft-sörfőzde, mely tagja a 2017-ben Kőbánya Kiváló Kraft Sörfőzdéi kitüntető címmel kitüntetett csapatnak.

 

   jemen3Jemen a világ legszegényebb országa. Borzasztó belegondolni, hogy ha ez a 7 millió ember holnap már nem élne, az a világ nagy részében semmilyen változást nem okozna, szinte észre sem vennénk. Ilyen esetben csak az emberi hozzáállásra, az erkölcsi értékrendünkre támaszkodhatunk.

   – Kisvállalkozásként szűkebbek a lehetőségeink, de mindenképpen szerettünk volna valami tenni ezért az ügyért, hiszen tulajdonosunk is jemeni származású, akinek az édesapja is az érintettek között van. Mivel fogyasztóink elsősorban fiatalok, a megbotránkoztató képi megjelenítés helyett a szarkazmus eszközéhez nyúltunk – mondta Ali Rawech Anikó, az ötletgazda.

 

    A kampány lényege, hogy a cég külön erre az alkalomra készített palackjai kerülnek a „piacra”, de ezekbe az üvegekbe nem lesz töltve semmi. Az első hallásra furcsának tűnő „termék” teljesen tudatos elméletre épül: az üres palackok a Jemenben élők éhínségét, szomjúságát és kilátástalanságát hivatottak szimbolizálni. A címkén lévő szövegek és a megjelenő képek is átgondolt, a célhoz igazodó koncepcióban készültek.

 

   A palackok egy jelképes összegbe, azaz 100Ft-ba kerülnek, és a napokban már elérhetőek lesznek a kampányhoz csatlakozó üzletekben/szervezeteknél (a részletekért katt a cég nevére!)

Szakkör Söröző KecskemétKalendárium Gastro Galéria DunaújvárosBeerselection  * 

Hörpint Webáruház * BEER SHOP BUDAPESTCsak a jó sör  * Csapház  * Lopó Bor- és Sörszaküzlet  

 

    jemen5A kampányhoz való csatlakozáshoz

    IDE KATTINTVA

    olvashatók az információk.

 

   A szervezők célja elsősorban a figyelemfelkeltés, hiszen a szállítmányok készen állnak, csak a bejutásuk van megakadályozva, ugyanakkor a befolyt összegből származó nyereséget az UNICEF számára ajánlják fel.

 

A kampány web-aloldala:

 

magyarul:

 

https://www.hoptop.hu/magunkrol/CSR/Yemen

 

angolul:

 

https://www.hoptopbrewery.com/about-us/csr/yemen

 

Minden további együttműködő jelentkezését örömmel várják a szervezők az alábbi elérhetőségen:

 

Samu Bea  *  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.