AD-blacklist1

2018
dec.
07

Adventi örömkoszorúk

Írta: Oszvald György

UKR adventi koszoru 450leadAz advent idején hagyományos kézműves foglalkozásra hívta a Kőbányai Ukrán Önkormányzat a gyerekeket és felnőtteket december 1-jén. Az első gyertyagyújtásra csodás koszorúk és asztali díszek készültek.

 

 

 

Magyar és ukrán szavak, mondatok keveredtek a Körösi Kulturális Központ egyik termében. Középen, az összetolt asztalok egy elégséges nagy felületet adtak a közös munkához. Közös annyiban, hogy mindenki magának bütykölte a díszt, de valahol az eszközöknek – elektromos ragasztó, ollók, színező spray, stb. – is kellett hely. No, meg az alapanyagoknak!

   UKR adventi koszoru 090

 

   A hagyományos, vázra rögzített moha koszorútól kezdve a vesszőből font gyűrűn át a különféle alakú fa tálcákig szinte minden megtalálható volt. Hogy a különféle díszekről – virágszirmok, korcsolya, angyalka, feliratok, bogyók, bigyók, stb., stb. – ne is beszéljünk.

 

   UKR adventi koszoru 582Szorgos munka folyt, ki csendben, ki társalogva dolgozott. A kisebbeknek besegített az anyuka, ha kellett, s amikor elkészült egy-egy remekmű, együtt örültek neki.

   Petrovszka Viktória, az önkormányzat elnöke (a képen balra) angyalként „repkedett” – mindenkihez volt egy kedves szava, ha kellett, besegített, közben süteményt kínált, és sorra készítette a remekművekről a fotókat. UKR adventi koszoru 653Arra is maradt ideje, hogy saját adventi díszt készítsen, s meglepődött, mikor a szorgos munka közben készült róla fotó. Persze, amikor – nagyjából azonos időben – a barátnőivel együtt befejezte a munkát, örömmel mosolyogtak a kamerába.

 

   A jó hangulatú szombat délután a rendrakással, pakolással ért véget, ám vasárnap este, az első adventi napon újra a közös öröm volt a főszereplő: többen is posztolták a facebookon az előző napon elkészült, s az első meggyújtott gyertyával díszelgő adventi koszorú fotóját.

 

A délutánról készült képek IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas