AD-blacklist1

2019
szep.
23

Trónfosztás a pingpong kupán

Írta: Oszvald György

Voroskereszt pingpong 180 leadMásodik alkalommal rendezte meg a Budapesti Vöröskereszt X. kerületi telephelye a második MVK. Bihari melegedő Sport Vándorkupát augusztus 1-jén. Bár a új győztes emelhette magasba a kupát, a trófea mégis Kőbányán maradt.

 

 

 

   Az idei küzdelmek Tóth Jánosné, a kerületi vöröskereszt vezetője rövid köszöntőjével kezdődött. Felidézte, és meg is mutatta (képünk), hogy tavaly a Bihari úti (kőbányai) intézmény nyerte el kupát.

 

 

   Voroskereszt pingpong 050„Akkor a mi versenyzőnk, Zsigmond Kálmán lett a bajnok, s reméljük, az idén is jól fog szerepelni az öt budapesti intézménybél érkezők mezőnyében.” – mondta. Jó versenyzést kívánt, és még megjegyezte, hogy a kupa, lévén vándorkupa, abba az intézménybe kerül, amely versenyzője az élen végez.

 

   A versenyen és az eredményhirdetésen jelen voltak a társintézmények és a polgármesteri hivatal munkatársai, szakemberei is.

 

   A versenybíró szerepét Kiss György vöröskeresztes aktivista töltötte be. Megtörtént a csoportokba sorsolás, majd ismertette a szabályokat. A mérkőzések egy szettben, 12 pontig tartottak, 2 szerva után adogatás csere volt, és a meccset 2 ponttal kellett nyerni. A hálót ért labda érvénytelen volt, újat kellett teljesíteni.

 

   Voroskereszt pingpong 161Gyorsan peregtek a mérkőzések, láttunk bravúros mentéseket, égbe dobott labdából indított szervát és meglepő kontra leütéseket. A jó hangulatú meccsek sportszerűen zajlottak. A krónikához tartozik, hogy a több alkalommal is feltámadó szél megnehezítette a játkosok dolgát.

    Az első mérkőzésén a tavalyi győztes Zsigmond Kálmán (képünk) többeket megijesztett, hiszen ellenfelét nagyon elengedte: 7:2-re vezetett vele szemben. Társai tanácstalanul néztek egymásra, mi történik itt? De bebizonyosodott, hogy ez csak egy rövid megingás volt: Kálmán folyamatosan jött fel, szervái védhetetlenek voltak, s a végén 12:9-re nyerte a meccset.

 

   Az eredményhirdetésen a kőbányai intézmény kliensei örülhettek: a dobogó első és második fokára helyi versenyző állhatott, a bronzérmes versenyző a Madridi úti intézménybál érkezett.

 

Végeredmény:

1. Túri Miklós (Bihari út), 2. Zsigmond Kálmán (Bihari út), 3. Váradi Imre (Madridi út)

Voroskereszt pingpong 261

  balról: Zsigmond Kálmán, Túri Miklós, Váradi Imre

 

   A győztesek oklevelet, érmet és ajándékokat kaptak; ez utóbbit minden benevezett játkos is megkapta.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

A cikkhez képgaléria tartozik – ITT

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas