AD-blacklist1

2022
nov.
19

Melyek a leggyakoribb fogorvosi beavatkozások?

Írta: szerk

fogaszat1 leadA fogorvost fél évente-évente problémamentesség esetén is érdemes felkeresni a fogak állapotának ellenőrzése céljából. A legtöbben sajnos azonban már csak akkor mennek a fogászatra, ha fájdalommal küzdenek. Nézzük most meg, milyen beavatkozásokra, kezelésekre kerülhet sor a fogorvosnál!

 

  

Általános fogászat és esztétikai kezelések


 
   Az frdental.hu weboldalon további részleteket tudhat meg a leggyakoribb fogorvosi beavatkozásokról. Az általános fogászat a fogak állapotának alapvető ellenőrzésére szolgál. A rendelő nem titkolt célja, hogy népszerűsítse a szűréseken való részvételt évi-fél évi gyakorisággal. Így megőrizhető a megfelelő szájhigiénia és hamarabb felfedezhetőek a különböző betegségek. Egy ilyen konzultáció alkalmával megtörténhet a fogkő eltávolítása, az egyszerű tömések elvégzése és a további kezelésekről való egyeztetés is. 
 
   Egy modern fogászat elképzelhetetlen esztétikai kezelések nélkül, hiszen a fogpótlások mellett a fogfehérítés, a különböző héjak elkészítése és az inlay, onlay behelyezések is igen elterjedtek. 


 
Szájsebészettől a fogszabályzásig


 
   Vannak olyan problémák, amelyeket nem lehet egyszerűen kezelni. Egy bölcsességfog, fogászati ciszta vagy egy letört fog eltávolítása már szájsebészért kiált, de az implantológiának is vannak olyan területei, amelyeknél szájsebészt szükséges alkalmazni (ilyen például a sinus lift vagy a csontpótlás). 
 
   Az implantológia a foghiány pótlására nyújt lehetőséget. A hagyományos módszerek – korona felhelyezése, híd vagy kivehető fogsor – mellett egy modern fogászat az innovatívabb megoldásokat helyezi előtérbe. Az implantáció egy összetett eljárás, amely során korszerű anyagok és eszközök segítségével történik meg a hiányzó korona és a gyökér pótlása is. Ez a fogpótlási technika számít a legtartósabbnak, illetve egészségügyi szempontból is ez a legelőnyösebb. Nem beszélve az esztétikai jellemzőkről, valamint a mindennapokban történő használhatóságról. Egy fogimplantátummal ugyanúgy lehet rágni bármilyen típusú ételt, mint egy egészséges foggal, ráadásul a hangképzést sem akadályozza. 
 
   A fogszabályzás ugyancsak esztétikai és egészségügyi szempontból fontos. Ugyan a legtöbbször gyerekkorban kerül rá sor, felnőtt korban sem késő belevágni. Ha egészséges, szabályos és ragyogó fogsort keresne, megéri időt, energiát és pénzt áldozni a fogszabályzásra is. 


 
fogaszat1 650

 

Állami ellátás vs. magánfogászat


 
   A legtöbb ember akkor megy fogászatra, ha hirtelen valamilyen problémája adódik. Letörik például a foga, kilyukad vagy begyullad és borzalmasan fájni kezd. Akármi miatt is fordul fogászatra, a magánszektorban jóval rövidebb várakozási idővel, rugalmasabb időpontokkal és szakszerűbb ellátással találkozhat.
   Míg a társadalombiztosítás terhére történő ellátások igénybevételére szinte végeláthatatlan a várakozási idő, az idő szűkében a fogorvosok igyekeznek mindent a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldani. Ez azonban az ellátás minőségének romlásához, valamint a betegek elégedettségének csorbulásához vezet. 


 
   Ha szeretne biztos és szakértői kezek között, jól felszerelt, modern környezetben gyógyulni, voksoljon egy magán fogorvosi rendelőre. Mivel egészség nélkül tulajdonképpen minden más semmis, ez az élet azon területe, amelyen ne szabad spórolni!