AD-blacklist1

2021
már.
16

A Covid-19 hatása a sportra, a fizikai aktivitásra és a szerencsejátékra

Írta: szerk

covid leadA Covid-19 jelenléte teljesen megváltoztatta az emberek életmódját. Nem lehet élő sportot nézni. Az edzőtermek bezárásával a testmozgásnak elszigetelten kell történnie. Az online kaszinók váltak a játékosok egyetlen kikapcsolódási lehetőségévé. A korlátozások mindenkit alkalmazkodásra kényszerítettek, mivel – oly sok ország mellett – Magyarország is még további oltásokra vár a nyitáshoz.

 

 


Bevezetés  

 

   A Covid-19 jelenléte teljesen megváltoztatta az emberek életmódját. Nem lehet élő sportot nézni. Az edzőtermek bezárásával a testmozgásnak elszigetelten kell történnie. Az online kaszinók váltak a játékosok egyetlen kikapcsolódási lehetőségévé. A korlátozások mindenkit alkalmazkodásra kényszerítettek, mivel – oly sok ország mellett – Magyarország is még további oltásokra vár a nyitáshoz. A szigorú szabályok alacsony szinten tartották a magyarországi esetszámokat, így az ország jelenleg világszerte a 39. helyen áll a rangsorban. Az előrejelzések szerint Magyarország hamarosan visszatérhet a normális kerékvágásba.

 

covid 1

 

Szerencsejáték  

 

   A szigorú előírások megálljt parancsoltak Magyarország szerencsejáték-színterének is. A rendszeres játékosoknak új módokat kell találniuk kedvenc játékaik élvezetére, amíg a világjárvány el nem múlik.


   Kaszinó korlátozások 

 

   A lezárások alatt az ország kaszinóira vonatkozóan is szigorú szabályok léptek életbe, amelyeket be kell tartani a Covid-19 terjedésének megakadályozására. A játékosoknak eleinte maszkot kellett viselniük és a megfelelő távolságot tartaniuk. A népszerű budapesti Las Vegas kaszinóban eleinte például minden bár bezárt. A játékosok már úgy is korlátozottnak és élvezhetetlennek találták a kaszinózás élményét – míg végül be nem zárultak a kaszinók kapui teljesen, ideiglenesen. A szerencsejátékosok másik nagy félelme, hogy hobbijukat biztonságban folytathassák. A csoportos játék fertőzésveszélyt hordoz magában, amelyet a játékosok nem akarnak vállalni. Boross Örs, a járvány szerencsejátékra gyakorolt ​​hatásainak szakértője betekintést nyújt abba, hogy mindezen korlátozások hogyan változtatják meg a játékosok viselkedését. Örs profilja itt található.


   Online opciók

 

  Szerencsére számtalan lehetőség kínálkozik otthoni szerencsejátékra. Az online kaszinók egyre népszerűbbek, és biztonságos játékot tesznek lehetővé. A magyarországi kínálatban ugyancsak számos különböző oldalt találunk, minden pozitívumukkal és negatívumukkal, hogy választást adjanak Önnek a tökéletes online kaszinót megtalálni, akár letét nélküli bónusz segítségével. Az is biztosítva van, hogy a weboldalak törvényes és biztonságos keretek között működjenek. Ez azért fontos, mert sok új, feketelistára tett weboldal próbálja meg kijátszani a járvány miatti nagyobb keresletet.

   A karantén ideje alatt az online kaszinók számos előnyt biztosítanak. Otthoni számítógépes játékkal segíthet megelőzni a vírus terjedését és mindenkit biztonságban tarthat. Mindenki, aki otthon marad, gyors kilábalást remélhet Magyarország számára. Az online kaszinók azt is lehetővé teszik, hogy otthonában kényelmesen játsszon a legnépszerűbb játékokkal, például a kedvenc nyerőgépével.

   covid 2

 

   Potenciális problémák

 

   Az online kaszinóban való játéknak a járvány idején azért lehetnek hátulütői is. Amikor ott a lehetőség, hogy bármikor játszhat az ember otthon, fontos, hogy a kiadásainkat kordában tartsuk. A limitek felállítása az eltöltött idő és pénzmennyiség tekintetében hozzájárulhat a szórakoztató kikapcsolódáshoz, amely nem fordul károssá. Ne szégyelljen segítséget kérni, ha úgy gondolja, hogy problémája van!


Sport  

 

   Mivel a 2020-as évben a meccseket és versenyeket le kellett mondani, bízunk benne, hogy az új évben világszerte visszatér a sport az életünkbe. Sajnos a vírus folyamatos terjedése számos országban további halasztásokat okoz a közeljövő sporteseményeivel kapcsolatban.


   Sportesemények Magyarországon

 

   A szerencsejáték nem az egyetlen hobbi, amelyet a járvány érint. A tokiói olimpiát 2021-re halasztották, és Magyarországnak is le kellett mondania rengeteg sporteseményt. A sportrajongók örömére ezek az események jó eséllyel a következő hónapokban lassan visszatérhetnek. A legtöbb stadion kapacitásának felére csökkentésével azonban a nézőszám sajnos egy ideig még biztosan alacsony marad majd.

   covid 3

 

Fokozódó fertőzések

 

   Míg Magyarország várakozással tekint a helyi sportrendezvények elé, a megszokott szintre való visszatérés még messze van. A legutóbbi hírek szerint elképzelhető, hogy a 2020-ra tervezett olimpiát teljesen eltörlik. Mivel egyre több mutáns Covid-19 törzs jelenik meg Dél-Afrikában és az Egyesült Királyságban, a nemzetközi mérkőzések esélyei továbbra is csekélyek. A sportrajongóknak várniuk kell, amíg a világ felülkerekedik az új fertőzési hullámon.


A fizikai aktivitás  

 

   Soha nem volt olyan fontos a fizikai aktivitás ösztönzése, mint most. Az egészségügyi problémák most a karantén miatt is erősödhetnek, és nagyon fontos, hogy motiváltak maradjunk a rendszeres testmozgásra.


   Edzőtermek bezárása

 

   A stadionokhoz és a kaszinókhoz hasonlóan az edzőtermeket sem tekintik létszükségletnek – így nemrégiben az összes szabadidős létesítménynek be kellett zárnia a nyilvánosság előtt. Az edzőtermekkel együtt az uszodák sem látogathatók. Az embereknek saját maguk kell megoldaniuk az edzéseiket, hogy egészségesek maradjanak.


   A testmozgás szükségessége

 

   Tanulmányok szerint a magyar sportolók és diákok lényegesen kevesebbet mozognak a karantén alatt. Mivel ez az egészségügyi problémáktól a munkahelyek elvesztéséig rengeteg mindenre lehet hatással, az edzőtermi tulajdonosok petíciót küldtek a kormányhoz segítségért. A tulajdonosok nemrég a tévében vitatták meg a kérdést a híres színésszel, Arnold Schwarzeneggerrel. Mind egyetértettek abban, hogy az edzőtermeket újra meg kell nyitni, és a megfelelő óvintézkedések mellett biztonságosak lesznek.


Konklúzió  

 

   A szabadidős létesítmények zárva tartanak, így a sportrajongók és az edzőtermek tagjai mindannyian magukra maradtak. Az online kaszinók továbbra is szórakoztató játékélményt nyúj thatnak a játékosoknak.