AD-blacklist1

2021
már.
11

Richter Anna Díj – 2021

Írta: szerk-OGY

rad logo2Tavaly októberben a betegágyból kísértem figyelemmel a Richter Anna Díj online átadási ünnepségét. Így is élmény volt, de remélem, az idén már élőben hirdetnek győzteseket! Annál is inkább, mert jelenleg – sok-sok játékkal színesítve – javában zajlik a 12 döntős projekt megmérettetése…

 

A 2020-as év öt győztes projektjét október 13-án ünnepélyes keretek között mutatták be a szervezők. Erről, mint a bevezetőben jeleztem, a 10kerkult.hu portál is hírt adott.  

   A Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Beke Zsuzsa elmondta: „Az elmúlt két év bebizonyította, hogy a hiánypótló kezdeményezésre rendkívül nagy az igény, így a Richter Gedeon Nyrt. folytatja egyedülálló, újszerű társadalmi szerepvállalás programját.”

   Ennek köszönhetően már a projektbemutató napján megnyílt az új pályázati időszak: a kreatív, ötletes, egészségügyet és oktatást jobbá tevő terveket 2020. december 1-ig várta a zsűri.

   Ez évben pedig már lassan véget ér az időben beérkezett pályázatok értékelése és a közönség szavazása.

  

RAD 2

 

   Az egyes kategóriák 3-3 döntőbe jutott pályázatát IDE kattintva ismerhetik meg, és szavazhatnak a közönségdíjról. (A szavazáshoz egy érvényes e-mail cím szükséges, mellyel kategóriánként egy vokssal támogathatja minden szavazó a választott projekteket.)

   A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategóriában a zsűri hirdet győzteseket.

   Ezen kívül az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható négymillió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van.

 

   Március 14-ig lehet megtekinteni a csapatok és projektek bemutatkozását és szavazni lehet a kedvencre.

 

   RAD 1Mint említettem, az esemény facebook oldalán folyamatosan tették közzé a játékokat. Rövid tudósításunkban megosztjuk az olvasókkal a szervezők játék-felhívását:

 

   „A szavazás harmadik hetét is magunk mögött tudjuk, egyre izgalmasabbá válik a kérdés, hogy ki nyeri meg a Richter Anna Díj közönségdíját 2021-ben.

   Játssz velünk és nyerd meg Rúzsa Magdolna mesekönyvét a CD melléklettel!

   A Richter Anna Díj tavalyi virtuális díjátadójához egy nagyon kedves grafikus művész rajzaival mutattuk be a döntősöket. Máthé Kata nem csak a mi projektünket teszi színesebbé, hanem többek között ő rajzolta Rúzsa Magdi zsűritagunk „Lesz, ahogy lesz” klipjét, valamint részt vett Magdi első mesekönyvének illusztrálásában is.

   Ha tudjátok a könyv címét, kommentben írjátok meg péntek éjfélig!(https://www.facebook.com/richterannadij)

   A helyes választ adók között a megfejtésben szereplő könyvet sorsoljuk ki.

   Eredményhirdetés szombaton.”

   

rad zsuri

 

   A Richter Anna Díj zsűrije által kiválasztott, valamint a közönségszavazáson legtöbb voksot kapott Richter Anna Díjat elnyert pályázatok egyenként négymillió forint díjazásban részesülnek, mely összeget a pályázat tárgyában szereplő projekt megvalósítására fordít a díjazott csapat.