AD-blacklist1

2020
ápr.
22

140 millió forinttal támogatja a Richter a hazai kórházakat

Írta: szerk

rg logo inverz lead2020. április 20. A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre és az egészségügyi intézmények előtt álló kihívásokra tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. intézményenként 2 millió forinttal támogatja azon kórházakat, egészségügyi szakrendelőket, amelyekkel a Richter Egészségváros programsorozat keretében együttműködött az elmúlt 10 év során.

 

Sajtóközlemény


Az Egészségváros program keretében a Richter az elmúlt 10 évben mintegy 380 millió forint összeggel támogatta a programban résztvevő kórházakat és rendelőintézeteket, mely összeg a jelen támogatás keretében további 140 millió forinttal bővül. A 140 millió forint összértékű hozzájárulást, melyben a 70 hazai egészégügyi intézet részesül, szabadon felhasználható azonnali támogatás formájában biztosítja a vállalat.

 

   A Richter Gedeon Nyrt. felelős gyógyszeripari nagyvállalatként nem csak azt tekinti kiemelt feladatának, hogy innovatív, kiváló minőségű termékeivel támogassa a hazai lakosság gyógyulását, valamint egészségének megőrzését, de azt is, hogy az egészségtudatosság és az ellátórendszer támogatásával is elősegítse a magyar lakosság egészségügyi állapotának fejlődését. Ennek jegyében a Richter már 10 éve szervezi nagy sikerrel a Richter Egészségváros országjáró szűrő- és egészségügyi edukációs programját, amelynek keretében jelentős adományokat is biztosít a program egy-egy állomásának megszervezésében együttműködő helyi egészségügyi intézményeknek. A Richter Egészségváros program során a vállalat 70 kórházzal és szakrendelővel működött együtt, amelyek összesen közel 380 millió forint támogatást kaptak a gyógyszergyártótól.

 

Richter támogatás jpg

   A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre és az egészségügyi intézmények előtt álló kihívásokra tekintettel a Richter vezetése úgy döntött, hogy újabb 140 millió forinttal - intézményeként 2-2 millió forinttal - támogatja az Egészségváros programban korábban részt vevő 70 kórházat és szakrendelőt.

 

   BE„Minden honfitársunk, valamennyi hazai intézmény és vállalat óriási köszönettel tartozik az egészségügyi dolgozóknak, akik magukat nem kímélve, emberfeletti erőfeszítéssel dolgoznak azon, hogy a betegeknek megfelelő ellátást nyújtsanak és a további fertőzéseknek elejét vegyék. Bízom benne, hogy támogatásunkkal a Richter is segíteni tud nekik ebben a rendkívüli küzdelemben” – tette hozzá Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke (jobbra).

 

   orban gabor„Legnagyobb magyarországi gyógyszergyártóként tisztában vagyunk a hazai egészségügyi intézmények és egészségügyi dolgozók helyzetével, felelősséget érzünk, hogy saját lehetőségeinkhez mérten ebben a különösen embert próbáló helyzetben is támogassuk a folyamatos munkájukat” – hangsúlyozta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (balra) az adománnyal kapcsolatban.


   A Richter a biztonságos hazai gyógyszer alapellátás meghatározó szereplője, korszerű és széles spektrumot lefedő termék palettával rendelkezik. Így kiemelten fontos szerepet játszik a magyar piacon elsősorban a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a nőgyógyászati problémák kezelésében. Mint felelősen működő cég, a Társaság számára éppen ezért kiemelt fontossággal bír a krónikus és egyéb megbetegedésekben szenvedő hazai betegek biztonságos ellátása, valamint hozzáférése a számukra megfelelő terápiákhoz jelen körülmények között is, csakúgy, mint a koronavírus-járvány eredményeként megfertőződött betegek megfelelő és széles körű ellátása.

   A Richter Gedeon Nyrt. egyike annak a 140 hazai cégnek, amelyeket a magyar kormány – a járványhelyzetben bevezetett rendkívüli intézkedések részeként – az ország folyamatos működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnak minősített. A Richter dolgozói a jelenlegi helyzetben is töretlenül azért dolgoznak, hogy a magyar lakosság biztonságos gyógyszerellátásához hozzájáruljanak.