AD-blacklist1

2020
feb.
29

Március 8-ig lehet szavazni a Richter Anna Díj döntőseire

Írta: szerk-OGY

RAD logoJavában zajlik a Richter Anna Díj közönségszavazása. A kategóriák döntőseit február 10-én mutatták be, a közönségszavazás határideje március 8-án éjfélkor jár le. A kezdeményezés második évadjának sikerére jellemző, hogy már az első héten közel 18 ezer szavazat érkezett. A közönségdíj elnyerésére egy kőbányai csapatnak is lehetősége van az orvos kategóriában.

 

                       

   „A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória zsűridíjasain kívül az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van. Március 8-ig megtekintheted a csapatok és projektek bemutatkozását, szavazhatsz kedvencedre, és részt vehetsz a Richter Anna Díj nyereményjátékán.” – írják a szervezők az esemény hivatalos honlapján.  

 

   Ebben az évben kőbányai vonatkozása is van a pályázatnak. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház csapata, dr. Vastagh Ildikó vezetésével a stroke ellátással kapcsolatos fejlesztésekre pályázott Az akut ellátástól a gondozásig: fókuszban a szekunder prevenció címmel.

 

 

   A szavazáshoz minden szükséges információ megtalálható IDE kattintva, értve benne a bemutatkozó filmet is.

   A pályázat lényegét a dr. Vastagh Ildikó vezette csapat (dr. Illés Erika, Kissné Bartos Gizella, Szekeres Ágnes, Brjeska Mónika) így foglalta össze:

 

   RAD team„A stroke (agyérkatasztrófa) a fejlett világban a rokkantság és a halálozás vezető oka, hazánkban évente 40-50 ezer embert érint, hatalmas terhet róva az egészségügyi ellátórendszerre és a társadalomra egyaránt. Miközben terápiája jelentősen fejlődött az elmúlt évtizedekben, a szövődmények és az újabb stroke megelőzése szempontjából kulcsfontosságú a betegség utáni komplex gondozási szakasz. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház neurológia osztályának preventív szemléletű neurológusokból, stroke-ellátásban jártas nővérből, dietetikusból álló csapata egy stroke betegek gondozásának bázisául szolgáló laboratórium kiépítését tervezi A kúra-szobában a stroke-on átesett betegek infúziós kezelése zajlik majd, miközben a gyógyszerelés, diéta egyeztetése a laboratóriumi eredmények és vérnyomásnapló áttekintése is megtörténhet.” 

 

   A 10kerkult.hu oldalon jelent meg egy cikk dr. Vastagh Ildikó a Neurológia Stroke-centrum vezetője előadásáról, melyet a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Stroke Betegszervezete közösségének tartott a stroke ellátással kapcsolatban Cikkünket IDE kattintva olvashatják.  

 

RAD zsuri

  A Richter Anna Díj zsűrije

 

Fontos tudnivalók a szavazásról

 

   Már az első hét után is jól láthatóan megmozgatta követőinket, és a pályázók lelkes rajongóit a 12 döntős projektterv, hiszen a szavazás első hetének végére csaknem tizennyolcezer szavazat érkezett összesen.

   Kizárólag érvényes, élő e-mail címmel lehet szavazatot leadni, és csak azok a szavazatok érvényesek, amelyeket az e-mail címre kapott linkre kattintva megerősítettek. A pályázat kiírói kérik, hogy figyeljenek az e-mail cím helyes begépelésére a szavazófelületen, ellenkező esetben a visszaigazoló link nem érkezik meg a postaládába.

   Szavazatot adhat le minden 18. életévét betöltött, állandó, bejelentett magyarországi lakóhellyel rendelkező, cselekvőképes magyar állampolgár.

   Egy e-mail címmel kategóriánként egy, tehát összesen négy szavazat adható le.

   A szavazat leadásokot a szavazók nyilatkoznak, hogy részt kívánnak-e venni a nyereményjátékban. A részvételi szándékkal egyidejűleg elfogadják, hogy a megadott e-mail címmel részt vegyenek a sorsolásban.

                                                     

(fotó: richterannadij.hu)