AD-blacklist1

2019
feb.
15

Nem átvágás a főátvágó átvágása

Írta: Oszvald György

Orvosi rendelo Pongrac ut 073leadÜnnepélyes hangulatban, nemzetiszín szalag átvágásával adták át a teljesen felújított Pongrác úti orvosi rendelőt február 14-én délután.

 

  

 

 

2017. október végén a Pongrác út 19. szám alatt (a Mázsa térnél) működő felnőtt háziorvosi rendelő az Állomás utcába költözött. Erre azért került sor, mert a Kőbányai Önkormányzat folytatta az orvosi rendelők felújítási programját.

 

   A polgármesteri köszöntő felvezetésében hangzott el egy nagy derültséget kiváltó elszólás, mi szerint az ünnepélyes aktus előtt még „hangozzék el egy zeneszám Baffia Tamás és Bedő Bogi előadásában, majd a polgármester urat arra kérem, fáradjon közelebb, mert mégiscsak ő a főátvágó.” D. Kovács vette a lapot, s ő maga is mosolyogva szólt Kőbánya fejlődéséről, az elmúlt évek fejlesztéseiről, köztük a Pongrác úti rendelőről is.

 

   Orvosi rendelo Pongrac ut 067„Egy szállóige hangzott el az imént, mert valóban igaz, hogy arról már többször is beszéltünk, a sok alapkő elhelyezés okán Kőbányát átkeresztelhetnénk Alapkőbányának, de azt, hogy a polgármester az átvágó, most hangzott el először, bár sokan úgy gondolják, hogy a polgármester egy nagy „átvágó” – és itt nem a szalag átvágásra gondolnak.” – reagált nevetve D. Kovács Róbert Antal (képünk).

 

   Az avatóbeszédben azonban komolyra fordította a szót, s felidézte, hogy az Élessaroknál épült „Balusztrád-ház” néven ismertté vált épülettel a kormányhivatali funkciókkal is gazdagodott Kőbánya. A „kelet-nyugati tengely” mentén, az utóbbi nyolc évben megvalósult jelentős fejlesztések, beruházások közt említette az Újköztemető előtti körforgalom megvalósítását, a felújított Sírkert utcát, az épülő egészségházat, de ide sorolta a Jászberényi út egy szakaszának átépítését, a Kőrösi Csoma úton a villamospálya füvesítését, felújítását is.

 

   „De ide kell sorolni a Lechner szobrot, a polgármesteri hivatal felújítását, az új ügyfélközpontot, és ha tovább haladva ezen a vonalon, benézünk a Pongrác útra, ott találjuk a felújított orvosi rendelőt is. De készülnek a Mázsa téri beépítés tervei, és kicsit távolabb a kormány beruházásában épül az Operaház Műhelycsarnoka, és ismerjük az új közlekedési múzeum koncepciós terveit is. Úgy érzem, ezekre méltán lehetünk büszkék” – mondta.

 

  Orvosi rendelo Pongrac ut 008Ezután arról beszélt a polgármester, hogy a kőbányai egészségügyi létesítmények felújításában kiemelkedő szerepe van az orvosi rendelőknek. „Még 2010-ben egy hatalmas csomagot kapott a kőbányai egészségügy, egy injekciót, ha szabad így fogalmaznom. 200 millió forintot használtunk fel az első pillanatban arra, hogy elkezdjük a hosszú ideig elhanyagolt orvosi rendelők felújítást.” – fogalmazott.

   A program a Salgótarjáni úti rendelővel indult, majd Zsivaj utcai és Kerepesi úti újjászületett intézetek után most a Pongrác úti rendelőt újították fel teljes körűen, és már folynak az Üllői úti „Tengerszem” rendelőről is a tárgyalások. „Az újhegyi rendelő átépítése érdekében pedig már egy ingatlant is megvásároltunk az Újhegyi sétányon” – osztotta meg a jó hírt D. Kovács Róbert Antal.

   A felújítás része volt a rendelő előtti parkoló átalakítása, és a bevezető utak új aszfaltburkolata is, az épületben található Elefánt patika pedig a felújítás alatt végig nyitva tartott.

  

Orvosi rendelo Pongrac ut 086

 

   A polgármester a szalag átvágásához – és ez nem átvágás – társul hívta a rendelő orvosait, D. Kovács Róbert alpolgármester társait és a szomszédos gyógyszertár vezetőit. A szalag átvágásával a felújított orvosi rendelő megkezdte rendeltetésszerű működését.

  

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas