2018
feb.
21

Befejeződött a napelemek szerelése a Bajcsyban

Írta: sajtóközlemény

napelem1A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című konstrukció keretében pályázatot nyújtott be, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatósága 208 851 500,- Ft összeggel támogatott. A projekt 2017. márciusában kezdődött és 2018. februárjában fejeződött be.

 

 

A Széchenyi 2020 előirányzatából a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a pályázatban foglaltak megvalósítására egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az előirányzat a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetésből valósult meg. A pályázat támogatási intenzitása 100%. (A 10kerkult.hu szerkesztősége a 2017. májusában megjelentetett sajtóközleményben számolt be a hírről.)

 

   A „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületein” című pályázat során a Kórház célul tűzte ki és megvalósította a Maglódi úti épületének (540 db napelem panel telepítésével), a Ferihegyi úti épületének (197 db napelem panel telepítésével), Egészségház utcai épületének (36 db napelem panel telepítésével), Méhes utcai épületének (193 db napelem panel telepítésével), Balassi Bálint utcai épületének (197 db napelem panel telepítésével) továbbá Kőbányai úti épületének (197 db napelem panel telepítésével) a villamos energia fogyasztásának csökkentését.

 

   A pályázat megvalósítását követően a projektben érintett épület betegei és dolgozói – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben gyógyulnak, dolgoznak. A fejlesztés után jelentősen csökkent az épületek energiafelhasználása, amely hozzájárul az intézmények fenntartási költségeinek optimalizálásához.