Cikkek

2018
nov.
07

Magyar ground golf siker Varsóban

Írta: Oszvald György

Potos HM sport A 979A kőbányai székhelyű Magyar Ground Golf Egyesület 2018. január 8-án alakult, ám eddigi, nem egészen egy éves fennállása alatt számos sikert ért el. Legutóbb Lengyelországban jártak…

 

 

 

A szeptember végi eseményről a Kőbányai Sportszövetség rendezésében zajló honvédelmi sportnapon kérdeztük az egyesület alapító elnökét, Togmid Cerendulam asszonyt.

 

   Potos HM sport A 988Előzetesen annyit, hogy a ground golf nevű, japán eredetű sportág magyarországi népszerűsítése érdekében kifejtett munkájéért Namsraijav Batduulga, az elnökasszony férje, és szintén alapító, egy elismerést vehetett át a japánoktól a nyár végén Mongóliában rendezett nemzetközi viadalon. Nem mellesleg, Namsraijav egy első díjat is nyert.

 

   Cerendulam asszony elmondta, nagyon sajnálják, hogy a szeptember 29-30-án, Lengyelországban megrendezett versenyre források, támogatók hiányában nem állt módjukban csapattal kimenni, csak saját költségükön, a férjével ketten tudtak elutazni.

 

   - Milyen versenyen vettek részt?

   - Ez egy barátságos torna volt Varsóban. Európában először rendeztek ilyen versenyt, tekintettel arra, hogy még nincs minden országban hivatalos szövetsége a fiatal sportágnak. Mi, magyarok, a csehek, a spanyolok és most már a lengyelek is létrehozták a saját szervezetüket. Ettől függetlenül erre a nem hivatalos Európa-bajnokságra eljöttek Németországból, Horvátországból is. Sőt, vendégként, még Amerikából is érkezett egy csapat.

 

   Potos HM sport A 975- Hogyan szerepelt a két tagú magyar csapat?

   - A férjem nagyon jól szerepelt, kapott egy értékes különdíjat is: egy ütéssel találta el a célt, s ez csak keveseknek sikerül. Általában négy-öt ütésből teljesítenek egy pályát. Az összesített eredmények alapján pedig Magyarország a 2. helyen végzett.

   Hadd tegyem hozzá, a lengyelek elhatározták, hogy jövőre egy hivatalos nyílt rendszerű ground golf kupát szerveznek!

 

   Szerkesztőségünk pedig mi mást, mint további sikereket kíván a lelkes egyesületnek mind a sportág népszerűsítése, mind az elért eredmények terén. Legközelebb a Kőbányai Honvédelmi Sportnapok második fordulójában, november 16-án, Széchenyi iskolában találkozhatnak a sikerkovácsokkal.

 

Potos HM sport A 353fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

A 10kerkult.hu oldal minden tartalma ingyen olvasható, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas