AD-blacklist1

2013
feb.
07

Tizenhárom centis hó esett Budapestre

hokotro fkfCsütörtök hajnalig a budai hegyvidéken 13 centiméter hó esett, a pesti városrészben ennél kevesebb A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei az éjszaka folyamatosan takarították a budapesti főutakat, a tömegközlekedés hajnalban elindult.


Budapesten szerdán 22 órakor rendkívül erős, az előre jelzettnél intenzívebb havazás kezdődött. Az éjszaka folyamán változó intenzitással és területi eloszlásban tovább havazott. Csütörtök hajnalig a budai hegyvidéken 13 centiméter hó esett, a pesti városrészben ennél kevesebb.


Az FKF – amíg havazik – az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik. A mellékutak megtisztítását csak a főutak rendbe tételét követően kezdik meg. Az FKF kéri ingatlantulajdonosokat is, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.


A budapesti tömegközlekedés a hajnali órákban gondmentesen elindult.


(MTI)