AD-blacklist1

2013
jan.
11

Újabb rendőrt tartóztattak le

bilincsÚjabb rendőr került előzetes letartóztatásba Vizoviczki László vállalkozó ügyében, amelyben hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt már több vezető beosztású rendőrtisztet is meggyanúsítottak.


A Fővárosi Törvényszék pénteken a honlapján azt írta, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte O. Péter gyanúsított előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszervezet tagjaként elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.
A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta. A kényszerintézkedés az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb február 11-ig tart. A végzés nem jogerős.


A Népszabadság a honlapján azt írta: az előzetes letartóztatásba került O. Péter a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt őr- és járőrszolgálati alosztályvezetője. Hozzátették: a Központi Nyomozó Főügyészség adatai szerint O. Péter 2006-tól 2009 októberéig - a rendőrségtől való távozásáig - előbb hétvégenként 40 ezer, majd 2007-től havi 100 ezer forint kenőpénzt kapott V. Lászlóéktól azért, hogy a III. kerületi rendőrkapitányság ne tartson ellenőrzéseket a Hajógyári-szigeten.
A nol.hu információi szerint a héten egy másik gyanúsítottat is kihallgattak, ő azonban szabadlábon védekezhet. Úgy tudják, hogy S. Péter szintén egy volt rendőr, aki azért kért és kapott pénz a szervezettől, hogy az V. kerületi önkormányzatnál elérje, Vizoviczki László egyik potenciális konkurense ne kapjon működési engedélyt. S. Péter ellen vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedés miatt indult eljárás.


A V. L. és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött tavaly februárban. V. L., K. Tamás, H. Lajos, G. Imre és K. Attila gyanúsítottak előzetes letartóztatását a legutóbb novemberben, március végéig, H. Imre Lajos és I. András előzetes letartóztatását februárig hosszabbította meg a bíróság.


(MTI - nol.hu)