AD-blacklist1

2021
nov.
13

Duguláselhárítás - Budapesten is gond

Írta: szerk

dugulas 1Budapesten már évtizedek óta súlyos gondot okoz a dugulás, régi és új házaknál egyaránt. Leggyakrabban az emberi figyelmetlenség a kiváltója. Ez a tervezéskor, kivitelezéskor való hibás döntések eredménye, egy-egy vékonyabb cső, illetve a nem megfelelő lejtési szint komoly gondokat okozhat hosszabb távon.

  

 

   Egy komolyabb vendégség fogadásának alkalmával, családi ünnepség közben, de akár az éjszaka kellős közepén is érhet az a nem túl boldog, de annál váratlanabb meglepetés, hogy otthonunkban dugulás van. Ez sosem jön jókor, még akkor sem, ha éppen semmi más dolgunk sem lenne, mint a problémára megoldást keresni.

 

   Éppen ezért szokták a szakemberek felhívni a megelőzés jelentőségére a figyelmet, így például arra, hogy a vécénk nem konyhamalac, de nem is szemetes, és bizony az öblítésen sem éri meg spórolni. Éppígy érvényes ez a konyhai mosogatások alkalmaira is, legalábbis abban az értelemben, hogy nem arra való a lefolyó, hogy az ételmaradványokat elnyelje, és bizony a hidegebb víz továbbra sem oldja a zsírt, bármennyire szeretnénk takarékosan bánni a meleggel.

   Amit tehetünk tehát, hogy néhány otthoni praktika bevetése mellett, de inkább előttük, ügyelünk arra, hogy ne adódhasson ilyen kellemetlenség. Mégis előfordul, hogy nem rajtunk múlik.

 

   dugulas 2Budapesten évtizedek óta komoly gondot jelentenek a dugulások, amiknek az egyik leggyakoribb oka a – nem pusztán a régi, hanem az újabb építésű házak esetben is sokszor jellemző – hanyagság. Ez a tervezéskor, kivitelezéskor való hibás döntések eredménye, egy-egy vékonyabb cső, illetve a nem megfelelő lejtési szint komoly gondokat okozhat hosszabb távon.

   A duguláselhárítás Budapest összes kerületében megoldható, akár éjjel és nappal is, amikor szakemberek segítségére van szükség, mert a házi módszerek nem vezetnek eredményre.

   A hozzáértés és a gépek közös munkája sokszor egyszerűen orvosolja az ilyen eseteket, de akad olyan helyzet is, ami komolyabb beavatkozást kíván.

   Ilyenkor akár a gyönyörűen lerakott csempénk, a padló, de a falunk is bánhatja a dolgot, na meg a pénztárcánk. Sokszor előfordul, hogy mindezzel nem a mi hibánk miatt kényszerülünk találkozni. Ez esetben akár a társasház együttesen is összefoghat, hogy havi tisztítást kérjen, megelőzve ezzel a későbbi komolyabb munka szükségességét.