AD-blacklist1

2020
okt.
20

Budapest, a lehetőségek városa – öt ok, hogy miért élj itt

Írta: szerk

Stroke Matyas templom 750leadBudapest az egyik legcsodálatosabb hely a világon. A lélegzete is elakad annak, aki először jár a fővárosban. Öt okot is tudunk, hogy miért élj itt. A városon áthaladó Duna, a természeti szépségek, dombok, zöldövezetek és a fenséges barokk, eklektikus, neoklasszikus és egyéb stílusjegyeket magukon viselő épületek is növelik a város szépségét. 

 

 

Budapest az egyik legcsodálatosabb hely a világon. A lélegzete is elakad annak, aki először jár a fővárosban. A városon áthaladó Duna, a természeti szépségek, dombok, zöldövezetek és a fenséges barokk, eklektikus, neoklasszikus és egyéb stílusjegyeket magukon viselő épületek is növelik a város szépségét. 

   Budapest hid

 

   Budapest varázslata abban is rejlik, hogy rengeteg kulturális hatás is érte a történelem során. Az építészetében a régi és a modern jegyek keverednek, ez is teszi annyira lenyűgözővé ezt a várost. A cikkben 5 remek okot is felsorolunk, hogy miért érdemes Budapestet választani, akár lakhelyként is.

 

   1. Rengeteg gyógy - és termálfürdővel rendelkezik

   Budapesten sok termálfürdő és gyógyfürdő található. Ezek többsége káprázatos épületekben kaptak helyet. Azonban nem csak a fürdők épülete nyűgözhet le bennünket, hanem a termálvíz, a gyógyvizek hatásai is, amelyek nem csak a testünket regenerálják, a lelkünket is ápolják. Akár még télen, a legnagyobb hidegben is felkereshetjük a termálfürdőket, hiszen a szabadtéri medencék még a téli hónapokban is különösen vonzók és tökéletes helyet és alkalmat biztosítanak a kikapcsolódásra. 

   

STROKE hajokazas 240

 

   2. Gyönyörű látnivalókban lehet részünk

   Budapest területére a múlt és a jelen pillanatai is beszivárognak, hiszen a modern épületek mellett bőségesen találhatunk régi, akár még a múlt században épült épületeket is. A városban számos látnivaló van. Gyönyörködhetünk a Dunában, a folyó partján sétálgathatunk, hajókázhatunk is, megcsodálhatjuk az 1947-ben felújított Lánchidat, egy vezetett túra keretében megtekinthetjük a magyar Parlamentet, amely a világon a harmadik legnagyobb parlamenti épület, de ha Budapesten élünk, akár mind egyes nap megcsodálhatjuk a Szent István Bazilika kilencvenhat méter magas épületét is, amely nem csak monumentális magasságával, de a szépséges belső terével is lenyűgözhet bennünket. 

   

STROKE buszos 093

 

   3. Magunkba szippanthatjuk a kultúrát

   Budapesten egy esős, hideg napon sem lehet unatkozni, hiszen rengeteg művészeti galéria és múzeum ad lehetőséget arra, hogy egy szürke, hűvös napon is jól érezzük magunkat. A múzeumok mellett felkereshetjük a Magyar Állami Operaházat is az Andrássy úton, amely nem csak gyönyörű építészeti látványosság, hanem egy remek kulturális helyszín is. 

   

STROKE hajokazas 158

 

  4. Változatos éttermek, pompázatos ételekkel

   Budapesten bárki megtalálhatja a számítását, hiszen olcsóbb és nívósabb éttermek is vannak a városban. A város bővelkedik a magyar és a nemzetközi konyhával büszkélkedő bisztrókkal, éttermekkel és vendéglőkkel, de sok-sok kávézó és teázó is van a városban, így ha pihenni szeretnénk városnézés közben, biztos, hogy nem kell sokáig keresgélnünk, mert hamarosan találunk egy helyet, ahol jól lakhatunk, vagy felmelegedhetünk egy csésze tea mellett. 

 

   5. Budapest a lehetőségek városa

   Sokan a tanulás miatt döntenek úgy, hogy a jövőben a fővárosban élnek. Valóban jól gondolják ezek az emberek, hogy Budapesten sokkal több lehetőség van a tanulásra is. Az egyik remek képzési lehetőségeket a Minerva 90 Felsőoktatási és tanfolyamszervező Kft. biztosítja, ahol rengeteg képzést indítanak: egészségügyi OKJ képzések, gépészeti OKJ képzések, informatikai OKJ képzések, kereskedelmi OKJ képzések, közgazdasági OKJ képzések, pedagógiai és kulturális OKJ képzések, szociális OKJ képzések, ügyviteli OKJ képzések. A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft.–nél közösségfejlesztő képzésen, illetve kiskerti növénytermesztő tanfolyamon is részt vehetsz.

 

   Cikkünk az Üzleti magazin és az Üzlet nőknek portál közreműködésével készült.