AD-blacklist1

2020
aug.
25

MVM Koncertek - Balázs-Piri Soma zongoraestje

Írta: szerk-OGY

soma 2 leadBalázs-Piri Soma, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató 2018-as győztese ad zongorakoncertet kedd este a budapesti Bartók Emlékházban, az MVM Koncertek sorozat keretében. A fiatal zongoraművész az elmúlt évben Kőbányán is szerepelt, a Cziffra-fesztivál mesterkurzusának résztvevője volt.

    

 

A zongoraesten az ifjú művész J.S. Bach 3. (g-moll) angol szvitjét, Beethoven Pathétique szonátáját és Chopin g-moll balladáját játssza - közölték hétfőn, augusztus 24-én a szervezők.


    soma 3Mint a közlemény emlékeztet, Balázs-Piri Soma immár húsz nemzetközi és hazai zongoraverseny korosztályos győztese. A magyar klasszikus zene ifjú nagykövete és a Szeged Ifjú Tehetsége díjjal is kitüntetett zongorista nagy sikerrel lépett fel többek között New Yorkban, Dohában és Londonban is, mások mellett Placido Domingo vezényletével.

 

   Balázs-Piri Soma kőbányai szerepléséről ITT és ITT írt a 10kerkult.hu 

   (a címképen Falvai Sádor tanár úrral, itt pedig Dráfi Kálmán mesterkurzus vezetővel)

 

    A szervezők felidézik, hogy az MVM Koncertek estjei közül több esemény is elmaradt a koronavírus-világjárvány miatt, a nézők kárpótlására ezért nyáron huszonegy rendkívüli koncertet hirdettek.
    A Bartók Emlékházban rendezendő koncerteken estenként csak hatvan néző vehet részt; a sorozat valamennyi nyáron megrendezendő koncertjén maszk viselése ajánlott. A bevétellel a fiatal művészeket is támogatják – áll a közleményben.



MTI; fotó: 10kerkult.hu/OGY