AD-blacklist1

2017
máj.
21

Kormányellenes demonstráció Budapesten

Írta: szerk

tuntetes„Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” mottóval hirdetett tüntetést a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport vasárnap délután Budapestre.

 

 

 

 

A demonstrálók a Műegyetem rakparton gyűltek össze, hogy - a közösségi médiában megjelent meghívó szerint – egyebek mellett – a „lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború és a reklámadó” ellen tüntessenek.  


         Dinók Henriett, a Romaversitas Alapítvány igazgatója arról beszélt: a roma diákoknak, hallgatóknak oktatási segítséget nyújtó szervezetüket magyarellenesnek bélyegzi a jelenlegi hatalom, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai uniós források ne jussanak el hozzájuk. Azt hangoztatta: nem Brüsszelt, hanem a „rajtunk élősködő magyar oligarchákat” kell megállítani.


    05 tuntetLukácsi Katalin, aki nemrég kilépett a KDNP-ből, arról beszélt, hogy ezen döntésében a menekültügy kormány általi kezelése, a Népszabadság „beszántása” és a CEU elleni törvény is szerepet játszott. Szerinte a kormány nemcsak az EU-val, hanem Rómával és Ferenc pápával is vitatkozik.


         A demonstráló tömeg nem sokkal este hat óra után rendőri felvezetés mellett indult el a Szabadság híd irányába, hogy aztán az Országházhoz vonuljanak. A menet elején egy teherautó haladt, amelyről buzdító szavakat mondtak és zenét játszottak. 
  

 
MTI; fotó: Huszti István / Index; Mohai Balázs/MTI