AD-blacklist1

2017
máj.
16

Rocklegendák az egykori Ifiparkban

Írta: szerk

ifjusagipark1Több mint harminc év után visszatérnek a rocklegendák az egykori Ifiparkba. A Várkert Bazár színpadán június 15-től augusztus 26-ig a Piramis évek, a Beatrice, a Mini, a P. Mobil, a Skorpió és a Karthago ad koncertet.

    

 

 

   – A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött Budai Ifjúsági Park a magyar beat-, majd rockzene egyik legfontosabb helyszíne volt. Az Öntőház Udvaron adott tavaly év végi Omega-koncert sikerét látva döntöttük el, hogy a hely legendáját fel kell éleszteni – fogalmazott Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatón.


    piramisRévész Sándor, a Piramis énekese felidézte, hogy a zenekar 1979-ben az Ifiparkban rögzítette egyik meghatározó lemezét, A nagy bulit. Török Ádám (Mini) és Schuster Lóránt (P. Mobil) a két együttes 1974 és 1978 közötti közös koncertjeiről szólt – a két csapat augusztus 12-én ismét együtt játszik. (kép: Piramis együttes)

 

   Szigeti Ferenc, a Karthago vezetője azt mesélte el, hogy zenekara az Ifiparkban alakult meg 1979-ben és azóta, immár 38 éve változatlan felállásban dolgozik.
 

 
MTI; fotó: index.hu, music.hu